visok broj zaraženih

Vlasti nekih švicarskih kantona od utorka zatvaraju skijališta, neće raditi mjesec dana

19.12.2020 u 18:23

Bionic
Reading

Vlasti nekih švicarskih kantona u subotu su odlučile zatvoriti skijališta, dan nakon što je vlada tu odluku prepustila njima. Kantoni Zuerich, St. Gallen, Lucerne, Schwyz, Nidwalden, Obwalden, Zug, Uri i Appenzell Innerrhoden su objavili da će njihova skijališta od utorka ostati zatvorena.

Restorani, kazališta i sportski objekti u cijeloj se zemlji od utorka moraju zatvoriti na mjesec dana, odlučila je savezna vlada u petak, reagirajući na vrlo visok broj zaraženih koronavirusom.

No ta se odluka ne odnosi na trgovine ni na brojna skijališta. Ipak, regionalne vlasti su se obvezale da će ih zatvoriti ako u bolnicama opasno poraste broj pacijenata koji se liječe od covida-19.

Skijališta u Valaisu i Bernu i dalje su otvorena, no vlasti u Bernu javnost pozivaju na oprez. Grisons će odluku o tomu hoće li skijališta biti otvorena i za vrijeme božićnih blagdana donijeti u ponedjeljak.

Broj novozaraženih koronavirusom u Švicarskoj je među najvišima u Europi, a u mnogim dijelovima zemlje zdravstveni je sustav na rubu kolapsa.