ŠEST MRTVIH, 15 NESTALIH

Vlasnik nasukanog kruzera: Zapovjednik je pogriješio

16.01.2012 u 07:27

Bionic
Reading

Tvrtka Costa Crociere, vlasnik kruzera Coste Concordije koji se u petak nasukao blizu talijanskog otočića Giglia pri čemu je smrtno stradalo najmanje šest osoba, priopćila je u nedjelju navečer da je kapetan broda 'pogrešno procijenio situaciju' te da 'nije slijedio proceduru' koju treba primijeniti u izvanrednim situacijama.

‘Pravosudna tijela, s kojima tvrtka surađuje, naredila su uhićenje zapovjednika broda, protiv kojega će se podignuti optužnica’, stoji u priopćenju tvrtke.

‘Čini se da je zapovjednik broda pogrešno procijenio situaciju, što je rezultiralo teškim posljedicama’ te ‘nije slijedio proceduru Costa Crocierea predviđenu u izvanrednim situacijama, a koja je u skladu s međunarodnim standardima’, stoji u priopćenju tvrtke.

Nakon noći neumorne potrage, spasioci su u ponedjeljak ujutro pronašli još jedno tijelo u olupini Coste Concordie, čime se broj smrtno stradalih u brodolomu kruzera blizu talijanskog otoka Giglio popeo na šest osoba.

AFP također prenosi kako se doznaje da su dvojica smrtno stradalih putnika, čija su tijela u nedjelju pronađena u potopljenom brodu, stariji muškarci - jedan Talijan, a drugi španjolski državljanin. Njihova trupla prebačena su u bolnicu u Grossetu.

Prema dosadašnjim podacima u nesreći Coste Concordije smrtno je stradalo šest osoba, šezdesetak ih je ozlijeđeno, a za 15 putnika, koliko ih se smatra nestalima, još se traga.