NOVI SKANDAL NA HRT-U

Vlahov lažirao emisiju koja je trebala ići uživo!

09.11.2012 u 12:06

Bionic
Reading

Petar Vlahov u emisiji Kontakt emitiranoj u srijedu na HTV-u ugostio je trenericu Tihanu Nemčić. Emisija koja ide uživo i u koju se gledatelji telefonski mogu javiti snimljena je dan ranije, potvrđeno je na Prisavlju, zbog čega će Vlahov biti kažnjen

Pompa oko ugošćavanja Darka Mihaljevića, anonimnog knjigovođe koji za sebe tvrdi da ima samo osnovnu školu i susreće vile, dok su ga u jednoj od najgledanijih emisija HTV-a 'Nedjeljom u 2' predstavili kao ekonomskog analitičara s četiri doktorske disertacije, tek se stišala, a s Prisavlja stiže nova, još veća blamaža.

U emisiji 'Kontakt' emitiranoj u srijedu poslijepodne, koju je uređivao i vodio Petar Vlahov, gostovala je Tihana Nemčić, prva trenerica muškog nogometnog kluba u Hrvatskoj. Simpatična djevojka, bivša finalistica izbora za miss sporta, vodi muški klub NK Viktorija iz Vojakovaca, malog mjesta pored Križevaca. Problema nema, povod postoji, priča je zanimljiva, razgovor je ugodan, Vlahov i Tihana su na per tu.

Čavrlja se neformalno, ide prilog u kojem o Tihani pričaju njeni dečki iz kluba i onda Vlahov najavljuje pitanja gledatelja i objavljuje se broj telefona na koji se može nazvati jer emisija ide UŽIVO.

HRT-ovi pretplatnici vjerna su publika i čim je broj objavljen, telefon je zazvonio, baš nekako kao u devedesetima, kada su linije uglavnom bile zauzete, ali bi se etera nekim čudom dokopali oni koji su svojim pitanjima podilazili HDZ-u.

'Što biste napravili da vam igrač popije pivo prije utakmice?', zanimalo je jednog gledatelja. Drugi je pak htio saznati kako bi Tihana reagirala da sazna da joj igrači zalaze u sportske kladionice.

I opet nema ništa čudno. K vragu, emisija se zove 'Kontakt' i logično je da postoji interakcija s gledateljima kad već ide UŽIVO.

Na taj način razbija se monotonija, dobiva se na dinamici, sve izgleda življe. Petar i Tihana se smijulje, ona odgovara na pitanja i nema tu ništa sporno osim toga što je emisija koja je išla u srijedu 'UŽIVO' zapravo snimljena u utorak!

Stoga se postavlja pitanje kako su se gledatelji mogli javljati u emisiju koja je emitirana kao snimka, a predstavljana je kao nešto što se emitira uživo?!

Da je 'Kontakt' emitiran u srijedu snimljen dan ranije, potvrđeno nam je od gošće emisije, ali i s HRT-a.

Iako nema službenog objašnjenja za novi gaf s Prisavlja, neslužbeno doznajemo da je 'Kontakt' snimljen dan ranije jer je isti studio u srijedu navodno bio rezerviran za 'Horizonte' posvećene američkim izborima.

No to, kažu na HRT-u, ne umanjuje učinjenu pogrešku zbog koje će, neslužbeno doznajemo, Petar Vlahov i back up urednik Veljko Jančić biti sankcionirani.

I dok se greška s pozivanjem Mihajlovića i slaganje priloga o istom u NU2 mogu pripisati zanemarivanju osnovnih postulata struke, u slučaju Nemčić radi se o klasičnom, namjernom namagarčivanju gledatelja.

Kontakt Petra Vlahova