LESAR O PLANU ZAPOŠLJAVANJA

'Vladino rješenje pokazuje da svi trebamo postati pastiri'

Dragutin Lesar i Nikola Vuljanić s ovcom Šteficom

Dragutin Lesar i Nikola Vuljanić s ovcom Šteficom

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Štedul Fabac

Karlovačkim laburistima na štandu za skupljanje potpisa građana u akciji "Pišite vladi - ostavka" za zahtjevom da vlada podnese ostavku, danas se pridružio predsjednik stranke Dragutin Lesar koji je rekao kako tisuće potpisa skupljenih u prvom tjednu te dobar ovotjedni odziv treba biti poruka vladi kako je vrijeme da se povuče

Uza štand u Karlovcu danas je stajao pastir s ovcom kao prikaz, kako je pisalo uz njih, novoga radnog mjesta za Hrvate.

Hrvatski laburisti - stranka rada pokrenuli su 1. veljače u 47 hrvatskih gradova akciju prikupljanja potpisa građana pod nazivom "Pišite vladi - ostavka" s nakanom da od vlade zatraže ostavku.

Kako je rekao Lesar, u izbornoj godini svaka će vladina promjena biti kozmetičke naravi, kao što to pokazuje i očekivano novo zaduživanje ministrice financija ili primjer rješavanja pitanja nezaposlenosti, koje zadnjih dana jasno pokazuje da bismo svi trebali postati pastirima, kazao je Lesar.

Razlog više za brz odlazak vlade jest i "činjenica da svi političari u Remetincu imaju samo jedan dres, onaj HDZ-ov", ali također i to da su tamo samo oni kojih se najprije stranka odrekla.

Povezivanje interesa završetka pregovora za ulazak u Europsku uniju s odgodom raspisivanja prijeko potrebnih izbora Lesar smatra samo alibijem za ostanak ove vlade na vlasti, jer te pregovore ionako ne vodi vlada, nego pregovarački tim, a i pregovori trebaju završiti do lipnja te Lesar "ne vidi ni jedan opravdan razlog za ostanak vlade na vlasti".

Obespravljenim građanima je očito jasno da više nemaju što izgubiti, da je alternativa ovakvu 'hrabrom potpisu' samo još onaj da se iziđe na ulicu, kao što to vidimo u Grčkoj, Tunisu, Egiptu", kazao je Lesar.

Od sinoć "Hrvatski laburisti - stranka rada" skupljaju potpise i on-line, a kako je rekao Lesar, to nisu virtualni ljudi, već s pravim imenom i prezimenom. Tomu se pristupilo zato, kaže, jer je stranci dolazilo previše zahtjeva da se potpisivanje organizira u mjestima gdje nije bilo štandova. Rezultati on-line odaziva i fizičkog potpisa na štandovima bit će objavljeni u subotu.

Potpredsjednik stranke Nikola Vuljanić ocijenio je da se sadašnja vlast pokazala i nekompetentnom i korumpiranom, a nakon svega nisu sami u stanju to shvatiti i reći "oprostite mi to ne znamo" pa im građani svojim potpisima moraju pomoći, kazao je Vuljanić. Svaki ćemo mjesec odugovlačenja raspisivanja izbora poslije plaćati jednom godinom duljeg oporavka, ustvrdio je Vuljanić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi