KADROVSKE PROMJENE

Vlada razriješila direktora Fonda za zaštitu okoliša Sinišu Kukića

19.05.2022 u 17:00

Bionic
Reading

Vlada je u četvrtak na osobni zahtjev razriješila dosadašnjeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sinišu Kukića, a Alenka Košiša Čičin-Šain koja je zbog isteka mandata razriješena dužnosti zamjenice, imenovana je vršiteljicom dužnosti direktora.

Ona će na tom mjestu ostati do imenovanja direktora temeljem provedenog javnog natječaja, najduže do godinu dana, stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela Vladine sjednice.

Kada je riječ o kadrovskim rješenjima Ireni Tušek dano je ovlaštenje za obavljanje poslova zamjenika glavne ravnateljice Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, do provedbe javnog natječaja za imenovanje zamjenika glavne ravnateljice, a najduže do šest mjeseci.

Razriješen je dosadašnji član Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Velimir Žunac, a novim je članom imenovan Davor Huška, kao predstavnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

Nadzornom odboru Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o. predloženo je imenovanje Saše Bilića za predsjednika Uprave Agencije, do provedbe natječaja za imenovanje predsjednika Uprave, na razdoblje od najduže šest mjeseci.

Hrvatskome saboru dano je mišljenje na Izvješće o obavljenoj reviziji učinkovitosti upravljanja strateškim robnim zalihama RH u 2019. i 2020, a točka je označena stupnjem tajnosti "vrlo tajno", stoji u priopćenju.