ZAKONSKA SAPUNICA O HRT-U

Vlada promijenila zakon da Popovac postane ravnatelj

Josip Popovac

Josip Popovac

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Antonio Bronic/PIXSELL

Osim što je Vlada na današnjoj sjednici smanjila minutažu promidžbenog programa, konačne izmjene Zakona o HRT-u koje će biti poslane Saboru sadržavaju i jednu promjenu. Naime, v.d. ravnatelja Josip Popovac ipak može biti izabran za šefa HRT-a

U prijašnjem prijedlogu Zakona stajalo je da osoba koja će biti izbrana nakon javno provedenog natječaja za ravnatelja HRT-a mora imati 'najmanje deset godina radnoga iskustva nakon završenog studija'.

Ti su uvjeti Josipa Popovca, koji je na mjestu v. d. ravnatelja gotovo godinu dana, isključivali iz igre. No, Popovcu, koji ne skriva svoju ambiciju za tronom na Prisavlju, ipak je omogućeno nadmetanje.

Naime, Vlada je u četvrtak iz članka 20, koji propisuje uvjete za budućeg predsjednika Uprave, po starom - ravnatelja, izbacila stavku o deset godina radnog staža od diplome. Novi uvjet je samo desetogodišnji radni staž bez obzira na diplomu, koji Popovac ima. On na HRT-u radi od druge polovice devedesetih, kada je bio producent, a potom i glavni producent.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi