ŠEF ZELENE STRANKE:

'Vlada piše osmrtnicu za Gorski kotar'

12.04.2014 u 21:17

Bionic
Reading

Vijećnik u skupštini Primorsko-goranske županije Aljoša Babić zahtijeva od župana Zlatka Komadine da na svečanoj sjednici Županijske skupštine uruči premijeru Zoranu Milanoviću Deklaraciju o opstojnosti Gorskog kotara, a iz županije su na to uzvratili da su taj dokument krajem ožujka poslali premijeru

Aljoša Babić, vijećnik u Županijskoj skupštini i predsjednik Zelene stranke, koja je partner u sedmeročlanoj vladajućoj koaliciji u županiji predvođenoj SDP-om, u današnjem priopćenju za javnost ističe da je neophodno upozoriti premijera na želju skupštine da se donese zakon o Gorskom kotaru.

'Upitno je što ima za slavit Primorsko-goranska županija u trenucima kada se u Ministarstvu regionalnog razvoja piše osmrtnica za Gorski kotar u obliku Zakona o regionalnom razvoju, koji negira neophodnost poticanja opstojnosti života u brdsko–planinskim područjima', naveo je Babić naglasivši da 'Vladu treba natjerati da pod hitno izmjeni predloženi zakon i da ministar Branko Grčić javno kaže kakva će biti sudbina zelenog srca Hrvatske.'

Osim toga, Babić smatra da se svečana sjednica trebala održati u Delnicama, a ne u Opatiji.

Iz županijske uprave su najavili da će na svečanoj sjednici Županijske skupštine u ponedjeljak, 14. travnja u Opatiji nazočiti predsjednik Vlade Zoran Milanović.

Ponukani novinarskim upitima o Babićevu priopćenju, iz županije su priopćili da je, prema zaključku Županijske skupštine, župan Zlatko Komadina nakon usvajanja, na sjednici održanoj 27. ožujka, Deklaraciju o opstojnosti Gorskog kotara poslao predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću.

'Na svečanoj sjednici Županijske skupštine, kojom obilježavamo Dan Primorsko –goranske županije, goste dočekujemo kao dobri domaćini, u ime svih stanovnika županije. Vjerujemo da će članovi Županijske skupštine i drugi uzvanici uživati u programu čija je okosnica upravo Gorski kotar te 170. obljetnica opatijskog turizma', stoji u priopćenju iz županijske uprave.