KARAMARKO PROZIVA

'Vlada packe iz Bruxellesa pretvara u svoje političke pobjede'

14.05.2015 u 14:57

Bionic
Reading

Komentirajući ocjene Europske komisije o ekonomskoj politici hrvatske Vlade, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko, rekao je kako je to 'kao kad vam roditelj dođe s roditeljskog sastanka, a vi imate šest jedinica i dobijete preporuku da ih morate ispraviti'

Dodao je da hrvatska Vlada 'packe iz Bruxellesa' pretvara u svoje političke pobjede.

Na upit novinara što misli o porezu na nekretnine Karamarko je rekao da ga on ne bi uvodio, a što se tiče presude u slučaju Udruge Franak izjavio je kako očekuje da će se potaknuti trajno i pravedno rješenje između štediša, Vlade i banaka.

Karamarko je u četvrtak nazočio i proslavi 25. obljetnice ustroja HDZ-ove podružnice u Velikom Trgovišću, te promociji knjige 'Tuđmanov arhiv'.

RTL Autor: RTL

Na upit za ocjenom presude Vrhovnog suda u Beogradu kojom jerehabilitiran četnički vođa Draža Mihajlović, karamarko je rekao da je to loša stvar koja možeutjecati na odnose dviju zemalja.

'Rehabiliticija Draže Mihajlovića nijedobra, četnički pokret ostavio je krvav trag u Hrvatskoj i to će sigurnoutjecati na odnose dviju zemalja', rekao je Karamarko nakon polaganjavijenca kod spomen-kuće prvog hrvatskog predsjednika i utemeljiteljaHDZ-a Franje Tuđmana naglasivši da se srpska politika mora o tome jasnoočitovati.

'Riječ je o unutarnjoj stvari susjedne države s kojom želimo biti u dobrim odnosima, no svima je jasno tko je bio Draža Mihajlović, koji je kolaborirao s Nijemcima i učinio brojne zločine', kazao je Karamarko novinarima.