NOVI ŠEF ZDRAVKO ZRINUŠIĆ?

Vlada od Crosiga traži Vojkovićevu smjenu!

19.02.2010 u 19:48

Bionic
Reading

Vlada je Nadzornom odboru Croatia osiguranja predložila razrješenje dosadašnjeg predsjednika Uprave Hrvoja Vojkovića te člana Uprave Damira Mihanovića, a za novog predsjednika Uprave najvećeg hrvatskog osiguravatelja predložila je Zdravka Zrinušića

Zrinušić sada obavlja dužnost zamjenika predsjednika Uprave Štedbanke d.d. i ima bogato iskustvo u financijskom i osiguravateljskom sektoru, navodi se u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade.

Sjednica Nadzornog odbora Croatia osiguranja, prema najavama iz te tvrtke objavljenim u srijedu na Zagrebačkoj burzi, održat će se u ponedjeljak, 22. veljače.

O Vojkovićevoj smjeni mediji nagađaju već neko vrijeme, a u srijedu, 17. veljače, najavio ju je i ministar financija, ujedno i predsjednik Nadzornog odbora Croatia osiguranja Ivan Šuker

Nakon svega što se događa u Croatia osiguranju, velike štete koju su Vojković i Mihanović nanijeli, mislim da su sankcije neophodne, rekao je tada Šuker.

Hrvoje Vojković na čelu je Croatia osiguranja od srpnja 2004. godine, a ponovo ga je na tu funkciju Nadzorni odbor Croatia osiguranja imenovao u srpnju 2009. godine.

Vojković želi u Maroko!

Navodno je Vojković bacio oko na mjesto veleposlanika u Maroku a Mihanović odlazi u privatni sektor. Na pitanje je li istina što se priča da je Vlada Vojkoviću i obećala posao u Maroku, premijerka Jadranka Kosor rekla je kako to nije istina.