JURČEVIĆ U 'RADIO RINGU' NA 101

'Vlada nastavlja Pavelićevu politiku!'

03.12.2009 u 12:06

Bionic
Reading

Predsjednički kandidati Vesna Pusić (HNS), Damir Kajin (IDS) i nezavisni Josip Jurčević bili su gosti u 'Radio ringu', emisiji Radija 101 u kojoj će se u narednim tjednima izredati svi sudionici utrke na Pantovčak

Sasvim očekivano, kandidati su iznijeli manje-više poznate stavove na teme hrvatsko-slovenskih odnosa, sudjelovanja HV-a u misiji u Afganistanu i financiranju predsjedničke kampanje, a jedine dvije stvari oko kojih su bili složni jesu da predsjednika ne bi smio izabrati novac odnosno krupni kapital i da je aktualnoj vladajućoj garnituri istekao rok trajanja.

Jurčević je tako ustvrdio da će u kampanji potrošiti najmanje od svih, ne preciziravši koliko, Kajin vjeruje da će se konačna brojka zaustaviti na 600 tisuća kuna, dok Pusićka smatra da bi njena kampanja mogla stajati četiri milijuna kultura.

Vladajućima je rok trajanja istekao - Jurčević, Kajin i Pusić

'Naši budžeti su patuljci prema onima koje imaju Vidošević i Bandić i pravo je pitanje čime su zadužili svoje financijere', kazao je Kajin.

Govoreći o Arbitražnom sporazumu sa Slovenijom Pusić je ustvrdila kako je neodgovorno tvrditi, što je rekao Kajin, da će Hrvatska u tom slučaju izgubiti teritorij.

Za Jurčevića potpisivanje sporazuma nije ništa drugo nego nastavak politike Ante Pavelića.

'Vladajuće strukture nastavljaju Pavelićevu i politiku komunista kad je hrvatski teritorij u pitanju', istaknuo je Jurčević.

Upitani kako bi se postavili oko slanja HV-a u Afganistan, Kajin i Jurčević bili su protiv, odnosno odmah bi povukli vojnike odande, dok je Pusić bila za.

'HV postrojbe sudjeluju u obuci afganistanske policije u borbi protiv talibanskog režima koji je žene tretirao kao životinje. Ponosna sam što su naši dečki i cure tamo. U gospodarskoj situaciji u kojoj smo sada nisam za to da se povećava broj vojnika (trenutno ih je 300, op. a.)', zaključila je Pusić.