rošada

Vlada na zatvorenoj sjednici imenovala novog državnog tajnika u Ministarstvu rada, evo koje je još odluke donijela

11.12.2019 u 19:42

Bionic
Reading

Vlada je u srijedu, na zatvorenom dijelu sjednice, imenovala Dragana Jelića državnim tajnikom u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava te je on istovremeno, zbog odlaska na novu dužnost, razriješen dužnosti pomoćnika ministra regionalnoga razvoja i fondova EU.

Imenovani su i članovi Odbora regija EU u razdoblju 2020.-2025.: dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, šibensko-kninski župan Goran Pauk, predsjednik istarske Županijske skupštine Valter Drandić, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, zaprešićki gradonačelnik Željko Turk, načelnik Pirovca Ivan Gulam te načelnik Vidovca Bruno Hranić, a imenovani su i njihovi zamjenici.

Na osobni zahtjev razriješen je dosadašnji član Upravnoga vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Luka Novosel, a  novim je članom Upravnog vijeća, koji se imenuje na prijedlog ministra nadležnog za mirovinski sustav, imenovan Vicko Mardešić.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice utvrdila i prijedlog odluke o imenovanju novog predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata. Umjesto dosadašnjeg predsjednika preminulog akademika Franje Šanjeka predlaže se imenovanje Filipa Hameršaka kao i njegovo istodobno razrješenje s dužnosti potpredsjednika. Ivica Poljičak predlaže se novim potpredsjednikom Upravnoga vijeća. Zbog isteka mandata predlaže se i razrješenje dosadašnjeg člana Upravnog vijeća Miroslava Akmadže kao i njegovo ponovno imenovanje. Prijedlozi su upućeni u Hrvatski sabor.

Vlada je, među ostalim, usvojila i Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava iz Europskih investicijskih i strukturnih fondova u Hrvatskoj te Pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2019. godinu.