U UPRAVI DUBRAVKA KOLARIĆ

Vlada konačno kompletirala vodstvo HPB-a

23.07.2014 u 13:21

Bionic
Reading

Mjesec i pol dana nakon isteka zakonskog rok Vlada je kompletirala tim koji će upravljati Hrvatskom poštanskom bankom. Uz predsjednika Uprave Tomislava Vuića, drugi član bit će Dubravka Kolarić

Vlada je na zatvorenoj sjednici Nadzornom odboru Hrvatske poštanske banke predložila imenovanje Dubravke Kolarić članicom Uprave te banke.

Potraga za drugim članom Uprave HPB-a trajala je od početka lipnja, kada je nadzorni odbor odbio imenovati Vladina kandidata Tomislava Matiju Vargu zbog neodgovarajuće stručne spreme.

Dubravka Kolarić pridružit će se Tomislavu Vuiću, bivšem dugogodišnjem bankaru Erste banke, koji će preuzeti čelno mjesto u Upravi.

Poslovnu karijeru Dubravka Kolarić započela je 1986. u Udruženoj banci Hrvatske kao stručna suradnica Direkcije dinarske likvidnosti. Godine 1990., prelazi u Riječku banku gdje radi kao stručna suradnica u dinarskim poslovima s privredom; 1993. zapošljava se na Tržištu novca Zagreb kao novčana brokerica na poslovima uspostavljanja poslovnih odnosa sa sudionicima tržišta novca te ugovaranja i trgovanja kratkoročnim vrijednosnim papirima.

Godine 1997., zapošljava se u Volksbank d.d. Zagreb kao ekspert dealer, nakon čega napreduje na mjesto direktorice riznice. Od 2003. pa do prelaska u Hrvatsku poštansku banku radi kao savjetnica na komercijalnim poslovima u Nava banci. Godine 2005., započinje karijeru u Hrvatskoj poštanskoj banci d.d. kao izvršna direktorica sektora riznice.

Odlukom Nadzornog odbora HPB-a 12. kolovoza 2009. imenovana je članom uprave Hrvatske poštanske banke d.d., a funkciju preuzima po odobrenju Hrvatske narodne banke dana 9. rujna 2009. godine