ODVJETNIK PRODANOVIĆ

'Vlada je prešutjela da smo Crnoji utvrdili prekršaj'

02.06.2016 u 20:30

Bionic
Reading

Gost Dnevnika na televiziji N1 bio je odvjetnik Čedo Prodanović, široj javnosti poznat kao branitelj nekadašnjeg premijera Ive Sanadera, ali i po epizodi kada je pozvan u Banske dvore da pomogne Vladi utvrditi je li smijenjeni ministar branitelja Mijo Crnoja počinio kazneno djelo prijavljivanjem lažnog prebivališta

Govoreći o epizodi s Crnojom, Prodanović kaže da su bili pozvani u Vladu da utvrde je li tadašnji ministar počinio kazneno djelo. Kazao je da su utvrdili da je Crnoja počinio prekršaj, što je na neki način prešućeno, iako naglašava da ih se zvalo da kažu je li to kazneno djelo. 'Rekli smo da to nije kazneno djelo već prekršaj. I to je na neki način preskočeno', ponovio je Prodanović za N1.

Odgovarajući na upit da komentira to da su sve presude Sanaderu dosad srušene ili na Vrhovnom ili na Ustavnom sudu isključivo zbog procesnih razloga, Prodanović je rekao da su one prvi korak. 'Sudovi, kad uoče bitne povrede procesa, ni ne upuštaju se u meritum, ali i da jesu, ishod bi bio isti. To je posljedica olakog ulaska u kazneni progon, koji sam po sebi nije rješavan po principu deus ex machina, već pod političkim pritiskom. Neću govoriti o velikom politički montiranom procesu, ali mi smo upozoravali na kršenja pravila i netko je na koncu postupaka to i uočio. U sljedećem postupku se nadam normalnijim uvjetima suđenja', poručio je Prodanović.

Prodanović je kazao da je Sanaderova imovina još uvijek blokirana i dalje ih ne plaća, već samo nešto s vremena na vrijeme. 'Čekamo bolja vremena. Nismo mu oprostili honorar, optimisti smo i nadamo se da će mu imovina biti odmrznuta', kaže Prodanović.