trazvice zagreb-split

Vlada donijela odluku kome ide koncesija za Žnjan, Plenković bocnuo Puljka: Ovo je postignuće bivšeg gradonačelnika Krstulovića Opare. Da javnost zna, s obzirom da je gradonačelnik Splita gunđao

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 11.11.2021 13:29
  • Objavljeno 11.11.2021 u 12:55
Žnjan; Andro Krstulović Žnjan; Andro Krstulović Opara

Žnjan; Andro Krstulović Žnjan; Andro Krstulović Opara

Izvor: Pixsell/Licencirane fotografije / Autor: Arhitektonski biro Kuzmanić; P. Macek/Pix

Vlada je donijela odluku da koncesiju u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže u uvali Žnjan u Splitu dodijeli splitskoj gradskoj tvrtci Žnjan d.o.o.

Koncesija se daje na 40 godina, a glavne djelatnosti koncesije su iznajmljivanje plažnih rekvizita, čuvanje stvari, privez i odvez te parking, dok su sporedne djelatnosti koncesije ugostiteljsko - trgovačke djelatnosti i sportsko – rekreacijske djelatnosti.

Korisnik koncesije dužan je u pomorsko dobro koje se daje u koncesiju uložiti sveukupno 225.603.440 kuna kao investicijsko ulaganje od čega je 2.452.692 kuna dužan investirati u zaštitu okoliša koncesijskog područja, u roku ne dužem od 3 (tri) godine, stoji u odluci.

'Oko ovoga je gradonačelnik Splita nešto gunđao', komentirao je Plenković. Podsjetimo, Ivica Puljak je prije tjedan dana optužio Vladu i premijera Andreja Plenkovića da 'sabotiraju Split' te blokiraju razvoj Splita, odnosno da otežu s donošenjem odluke.

'Je li bilo usporavanja?', upitao je Plenković na sjednici Vlade ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića koji je predstavljao točku. 'Ne nije bilo usporavanja', odgovorio je, dodavši da se nakon pregledavanja dokumentacije čekalo da sva ministarstva dostave svoja mišljenja te da je sve tek prošli tjedan došlo na Vladu.

<< Tko to sabotira Split? Zbog Žnjana pljušte političke pljuske, Puljak opet baca rukavicu: Neka me Vlada hitno demantira >>

'A to znači da je ovo postignuće bivšeg gradonačelnika Andra Krstulovića Opare. Ovo je Split ovo pripremio ranije. Da javnost to zna, s obzirom na ova gunđala', dobacio je premijer.

Butković je potvrdio da je proces započeo za vrijeme Opare. 'Onda možemo zaključiti da mi radimo dobro za Split. Evo cijela Vlada za Split', rekao je Plenković nakon što su izglasali odluku.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!