STANJE NA CESTAMA

Vjetar otežava promet na autocestama i državnim cestama

27.09.2023 u 07:29

Bionic
Reading

Zbog vjetra, na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s priključnim vozilom (I. skupinu vozila), upozoravaju u srijedu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Zbog jakih udara vjetra na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na dionici između čvorova Kikovica i Delnice, rizičnim skupinama vozila (motocikli, autobusi na kat, kamp prikolice, hladnjače i furgoni s metalnim sanducima) preporuča se obilazak državnom cestom DC3.

Na državnoj cesti DC1 Borje-Klapavice te Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici. Povremena usporavanja moguća su na dionicama gdje su u tijeku radovi. Vozače HAK upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb zbog radova na čvoru Varaždin zatvoreni su izlazni krak iz smjera Zagreba u smjeru Varaždina i ulazni krak iz smjera Varaždina u smjeru Goričana. Obilazak iz smjera Zagreba za Varaždin: čvor Novi Marof (A4)-DC24-Možđenec (DC22)-DC3-Novi Marof-Turčin (DC2)-Varaždin, a iz smjera Varaždina za Goričan: Varaždin-Bartolovec-Šemovec (DC2)-čvor Ludbreg (A4).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Popovača i Kutina uočen je pas te se vozi uz ograničenje brzine.