FRANCUSKA VEZA

Vjenčala se dva gaya ubojice, kum im bio Carlos Šakal

19.07.2013 u 15:01

Bionic
Reading

Dva gaya, osuđeni ubojice, vjenčali su se u zatvoru u Francuskoj, a zloglasni terorist Carlos Šakal im je bio kum. Serijski ubojica Alfredo Stranieri i Germain Gaiffe – koji je dekapitirao čovjeka – vjenčali su se u zatvoru najvišeg stupnja sigurnosti, Poissy pokraj Pariza.

Gaiffe (45) je nosio bijelu vjenčanicu, ali mu je naređeno da se odjene u mušku odjeću. Među gostima se nalazio i Carlos Šakal kojeg je par zamolio da im bude svjedok, prenosi nzherald.co.nz. Vjeruje se da je riječ o prvom gay vjenčanju u zatvoru nakon što su u Francuskoj legalizirani istospolni brakovi prije dva mjeseca. Kontroverzni komičar Dieudonne M'bala im je bio drugi kum, unatoč tome sto je protivnik istospolnih brakova.

Stranieri (56), Talijan po rođenju, poznat je kao 'ubojica iz malih oglasa' jer je do žrtva dolazio javljajući se na oglase. Osuđen je 2003. godine na doživotnu kaznu zatvora zbog ubojstva četvero ljudi. Gaiffe (45) je odsjekao glavu čovjeku zbog čega je osuđen, iste godine kao i Stranieri, na 30 godina zatvora.

Par se upoznao u zatvoru i potom su izašli u javnost s bizarnom tvrdnjom da su očevi djeteta tadašnje francuske ministrice pravosuđa Rachide Dati. Ona ih je tužila zbog 'izvrgavanja sramoti javnog službenika' pa im je kazna produžena za četiri mjeseca. Iz uprave zatvora nisu željeli otkriti da li će im biti dozvoljeno da dijele ćeliju.

Carlos Šakal, pravim imenom Ilich Ramirez Sanchez, služi dvije doživotne kazne zatvora zbog bombaških napada u Parizu sredinom osamdesetih kao i za dvostruko ubojstvo iz 1975. godine.