zadnji dan promidžbe

Višeslav Raos: Ova kampanja je po jednoj stvari odudarala od prethodnih

15.04.2024 u 11:28

Bionic
Reading

Višeslav Raos, profesor na Fakultetu političkih znanosti i komentator tportala, bio je gost televizije N1 gdje je komentirao završetak izborne kampanje.

Zadnji je dan izborne kampanje, od sutra nastupa izborna šutnja, a u srijedu nas očekuju parlamentarni izbori. Višeslav Raos osvrnuo se na izbornu kampanju.

'Ova kampanja je odudarala od prethodnih, to je dobro, po tome što se nismo bavili temama iz povijesti. Nije bilo previše situacija gdje se političari referiraju na Domovinski rat, Drugi svjetski rat i slično te tako pokušavaju mobilizirati birače', rekao je Raos na N1.

'Pred kraj kampanje pojedine stranke su počele kopirati jedni druge što nije nužno loše', dodao je.

Je li se SDP-u isplatio Milanovićev manevar?

Raos je odgovorio na pitanje jesu li do izražaja u ovoj kampanji došli programi.

'Tek nakon izbora moći ćemo ocijeniti je li se takva operacija Zorana Milanovića isplatila SDP-u i partnerima. On kratkoročno je motivirao birače SDP-a i partnera, skočio je rejting, ali nije se cijela kampanja mogla vrtjeti oko njega', objasnio je.

  • +5
Izborne jedinice i vodeći kandidati Izvor: Pixsell; montaža: Neven Bučević/tportal.hr / Autor: Robert Anić, Nel Pavletić, Luka Batelić, Igor Kralj, Sandra Šimunović, Marko Prpić