KRATKO PROLJEPŠANJE

Više sunca od srijede, oblačnije za vikend

25.05.2015 u 09:30

Bionic
Reading

Od srijede vrijeme će se u cijeloj Hrvatskoj stabilizirati pa će biti više sunca i toplije, ali ne i vruće. No već u subotu možemo očekivati prolazno naoblačenje i mjestimičnu kišu

U utorak će biti promjenjivo do pretežno oblačno uz mogućnost za povremenu kišu, poslijepodne i pljuskove s grmljavinom. Povremeno će biti manje oblaka pa su moguća kraća sunčana razdoblja, poslijepodne u Dalmaciji i dulja. U unutrašnjosti će puhat slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od osam do 13, a na temperatura Jadranu od 12 do 17°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 18 do 22°C.

U srijedu se očekuje stabilizacija vremena, a posvuda će se postupno razvedravati. Na Jadranu i u zapadnim predjelima unutrašnjosti prevladavat će promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, sve duljim prema kraju dana. Oblačnije će biti jedino u istočnoj Slavoniji gdje još ujutro može pasti malo kiše. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren, povremeno i jak sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura, povremeno s olujnim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 12, a na Jadranu od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 14 do 19, a na Jadranu od 19 do 24°C.

U četvrtak će u unutrašnjosti biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti će još mjestimice biti umjerene naoblake, ali oborine se uglavnom ne očekuju. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena, ujutro i jaka bura. Tijekom dana bura će okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od pet do 10, a na Jadranu od 13 do 18°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 17 do 21, a na Jadranu od 21 do 26°C.

U petak će posvuda biti pretežno sunčano, tek mjestimice u unutrašnjosti uz malu, na sjeveru i umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab promjenjiv vjetar, a na Jadranu će slaba i umjerena bura okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od šest do 10, a na Jadranu od 13 do 18°C. Najviša dnevna kretat će se od 23 do 26°C.

Prema trenutnom prognostičkom materijalu, tijekom vikenda će u unutrašnjosti biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. U subotu navečer i u noći na nedjelju, u unutrašnjosti će prolazno biti oblačnije, a moguća je i mjestimična kiša ili lokalni pljusak. Vjetar će biti slab.