novo žarište na teniskom turniru

Vili Beroš stigao gasiti korona 'požar u Zadru': Dogodilo se što se dogodilo

22.06.2020 u 13:36

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je hitno otišao u Zadar jer je novo žarište koronavirusa postao teniski turnir Adria tour

Beroš je zahvalio zadarskom bolničkom stožeru na brzim mjerama. Zabranili su posjete i reaktivirali covid kapacitete.

'Dogodilo se što se dogodilo. Moramo biti odgovorni nadalje. Virus je još uvijek oko nas. Lako je moguće da dolaskom određenih građana, dođe i virus', kazao je Beroš u Zadru.

'Ovo je veliko upozorenje svima nama da moramo biti oprezniji', poručio je.

Kaže da su inozemni tenisači stgli zbog opravdanog ekonomskog razloga i da nije bilo potrebno testiranje. Ne testiraju se svi na granici pa tako ni građani Srbije koji ulaze u Hrvatsku. Ako nisu bolesni, oni se rutinski ne testiraju', pojasnio je.

Vjeruje da će sanitarna i ostale inspekcije postupati u Zadru. 'Premijer Plenković je bio u Zadru no definicija bliskog kontakt u njegovom slučaju nije ostvarena. S obzirom da sve aktivnosti koje je provodio ne uključuju tu definiciju prema njemu nije primjenjena epidemiološka mjera samoizolacije, no odlučio se testirati', pojasnio je.

'U ovom trenutku epidemiološka situacija u Zadru nije znatno pogoršana. Što će biti slijedećih dana, ne zna', kazao je.

Zadar: Vili Beroš komentirao situaciju oko sudionika Adria Toura koji su COVID-19 pozitivni Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Dodao je da je na telefonski broj epidemiologa upućeno 600 telefonskih poziva zabrinutih građana. Uspostavljena su četiri nova telefonska broja.

'Određeno je 47 samoizolacija', kazao je. Kaže da je ova situacija nije neočekivana. 'Ona se može desiti i negdje druggdje', istaknuo je.

Istaknuo je kako situacija nije takva da se djeci onemogući da idu u školu.

'Idem u Zadar! Koroni nažalost nije kraj, zato mjere opreza moraju biti ozbiljna obveza za sve. Odgovornost za sebe i druge, pogotovo najmlađe. Prioritet je - spriječiti, spriječiti...', napisao je Broš u ponedjeljak prijepodne na Twitteru.

Naime, dio igrača Adria Toura i uži tim koji prati igrače, njih 22, sinoć su u zadarskom HZJZ-u testirani na covid-19, nakon saznanja da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov također pozitivan.

Rezultati su pokazali da su trojica, od kojih je jedan hrvatski tenisač Borna Ćorić, pozitivni na koronavirus, objavili su danas organizatori Adria Toura.

Uz Ćorića, koji je igrao protiv Dimitrova, pozitivan je Marco Panichi, kondicijski trener Novaka Đokovića i Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.