pronevjera novca

Vidović: Nove informacije argument za ozbiljnu istragu u Ministarstvu kulture

27.02.2024 u 13:38

Bionic
Reading

Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović ocijenio je u utorak, osvrćući se na nove informacije o nenamjenskom trošenju europskog novca putem Ministarstva kulture, kako je to dodatni argument za ozbiljnu istragu u ministarstvu i preispitivanje podrške ministrici Nini Obuljen Koržinek

"To je ozbiljno upozorenje i dodatni argument za ozbiljne istrage koje se moraju provesti u Ministarstvu kulture, da se ozbiljno mora preispitati ta bezrezervna podrška koju iskazuje premijer Andrej Plenković ministrici”, izjavio je Vidović u Saboru .

Kazao je to osvrćući se na nove medijske informacije da su europski tužitelji u kontaktu s bivšim suradnikom ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek koji je teško optužuje za sustavne pronevjere novca iz EU-a.

Vidović je nema ništa protiv da premijer brani svoje ljude, ali ne može braniti pravo javnosti da sazna o čemu se radi kada je riječ o trošenju državnog novca.

"U javnom poslu nema braće, sestara, prijatelja, drugova, nema nikoga tko može biti na bilo koji način obranjen zato što je moj ako čini nešto nezakonito ili protuzakonito”, istaknuo je.

Ukoliko je istina da se novac koji smo solidarno dobili od Europe nenamjenski trošio, odnosno troši se da se nekima pogoduje i da netko na tome zarađuje, to je dodatni uteg na kriminalno ponašanje kojeg ima posvuda.

„Potresna izgradnja i popravci su postali sjajan medij za izvlačenje novca, za napumpavanje cijena”, kazao je Vidović.