POHVALA VLADI

Vidošević zadovoljan antirecesijskim mjerama

26.02.2009 u 23:18

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević izjavio je u četvrtak navečers kako je njegova ocjena paketa mjera protiv krize koje je Vlada RH prihvatila na današnjoj sjednici, 'iskreno zadovoljstvo'

Odgovarajući na pitanja novinara nakon dodjele nagrada 'Zlatna kuna', Vidošević je rekao kako su te mjere ono što su gospodarstvenici i očekivali, odnosno da je Vlada na neki način prihvatila prijedloge o kojima je u zadnje vrijeme govorila gospodarska javnost.

'Onime što sam čuo jako sam zadovoljan, ali sada svi očekujemo operacionalizaciju tih mjera i dinamiku njihove provedbe', kazao je Vidošević. Ocijenio je i da su tim mjerama obuhvaćene ključne stvari koje su predlagane, a to je prvenstveno pitanje rebalansa proračuna, 'ne samo u smislu smanjenja proračuna, nego realne alokacije sredstava prema gospodarstvu'.

Pozitivnim je ocijenio i pozive na racionalizaciju potrošnje na svim razinama, a ne samo na razini države.
Kao posebno značajne je pak istaknuo planirane aktivnosti na području turizmu 'koji je u ovoj godini nama vrlo važan'.

Predsjednik HGK se složio i s najavama Vlade da će nastaviti s ulaganjima u infrastrukturne projekte, ali je dodao kako u uvjetima limitiranih sredstava smatra 'vrijednijim širu distribuciju tih javnih aktivnosti diljem Hrvatske, a ne koncentracija na nekoliko velikih projekata'.