U OČIMA GLEDATELJA

Vidošević simpatičan, Hebrang duhovit

11.12.2009 u 19:46

Bionic
Reading

Prema rezultatima istraživanja javnog mnijenja birača nakon sučeljavanja predsjedničkkih kandidata na Novoj TV, najduhovitiji je Hebrang, najjasniji Josipović, a najsimpatičniji Vidošević

Tijekom sučeljavanje je, tvrde na Novoj TV, prvi put u Hrvatskoj mjerena reakcija birača u stvarnom vremenu. Istraživanje je provedeno telefonski u suradnji s agencijom Puls na reprezentativnom uzorku od 300 osoba koje su gledale jučerašnje sučeljavanje.

Najduhovitijim predsjedničkim kandidatom ispitanici smatraju Andriju Hebranga, Ivo Josipović davao je najjasnije odgovore.

Najsimpatičniji je Nadan Vidošević što je potvrdilo 30,7 posto ispitanika, a podjednako su gledateljima bili simpatični Josipović (22,8 posto) i Vesna Pusić (22,5 posto).

Svoj rejting najviše je uspjela popraviti Vesna Pusić (30,3 posto), a Andrija Hebrang na sučeljavanju se uspio 'srozati' - tvrdi 39,1 posto ispitanika.

Na više od polovice ispitanika sinoćnje sučeljavanje imat će malen utjecaj na konačnu odluku o izboru novog predsjednika, značajan utjecaj imat će na njih 12,1 posto.