ZABAVA NA KONFERENCIJI

[VIDEO] Srbi se oglasili oko koronavirusa; kažu da se ne treba plašiti 'najsmješnijeg virusa u povijesti' i da za žene nema straha jer ih 'štiti estrogen'

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 27.02.2020 14:33
  • Objavljeno 27.02.2020 u 14:11
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: tportal.hr

Dobar dio svijeta je na oprezu nakon pojavljivanja novog soja virusa koji prijeti čovječanstvu te stručne službe država koje su u opasnosti čine sve kako bi spriječile njegovo širenje. S druge strane, naši susjedi Srbi se koronavirusu smiju u lice

Trenutni podaci govore da je broj potvrđenih slučajeva zaraze nadmašio 80.000, pojavili su se prvi slučajevi u Norveškoj, Sjevernoj Makedoniji, Rumunjskoj, Grčkoj i Gruziji, a mediji javljaju o Japanki koja je drugi put pozitivna na koronavirus.

Mnoge države oformile su krizne stožere koji se bave pojavom novog virusa te poduzimaju razne radnje kako bi suzbile njegovo širenje. S druge strane, neki smatraju da nema razloga za bilo kakve akcije.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić održao je radni sastanak te konferenciju za novinare na temu koronavirusa, a kako je ona izgledala? Bilo je to, najblaže rečeno, urnebesno.

Naime, sa strane struke Vučić je na konferenciju pozvao doktora Branimira Nestorovića, pulmologa Sveučilišne dječje klinike Tiršova. Nakon što je Vučić objasnio što njihova vlada čini kako bi eventualno dočekali pojavu prvih slučajeva koronavirusa riječ je uzeo ranije spomenuti doktor Nestorović.

'Ne mogu da vjerujem da se narod koji je preživio sankcije, bombardiranje i svakojako maltretiranje uplašio najsmješnijeg virusa u povijesti čovječanstva, koji na Facebooku postoji', izjavio je Nestorović. 'Ja sam, recimo, na ovom sastanku bio protiv naručivanja maski i testiranja. Mislim da je to potpuno besmisleno', rekao je i dodao: 'Pazite, da nemamo test, mi ne bismo znali da je epidemija. Već se zna da pada virulencija virusa, znači virus je sve slabiji i slabiji. I inače je slab.'

Nestorović je iznio i teoriju prema kojoj estrogen štiti žene od koronavirusa te da je ovo odlična prilika za sve za odlazak u šoping u Italiju.

Pogledajte:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!