propagandni kolaž

[VIDEO] Pogledajte kako Sjeverna Koreja 'razara' američki nosač aviona

26.09.2017 u 18:42

Bionic
Reading

Režim u Pjongjangu objavio je u ponedjeljak seriju propagandnih fotografija i videokolaža na kojima sjevernokorejske rakete 'uništavaju' američke bombardere i nosač aviona USS Carl Vinson

Serija videokolaža objavljena je na internetskim stranicama DPRK Today koje su u nadležnosti režima u Pjongjangu, a putem kojih se sjevernokorejski diktator obračunava s neistomišljenicima.

Najnoviji uradak počinje isječkom nedavnog govora američkog predsjednika Donalda Trumpa pred vojnicima u zračnoj bazi Andrews u Marylandu. Slijede fotografije bombardera B-1B i lovaca F-15C, koji pomoću računalne grafike uništavaju sjevernokorejske rakete, a na sličan način sjevernokorejska podmornica 'uništava' američki nosač aviona USS Carl Vinson.

Snimka se pojavila nedugo nakon što su američki bombarderi u pratnji lovaca proletjeli kroz međunarodni zračni prostor duž sjevernokorejske obale, približavajući se demilitariziranoj zoni.

Sjevernokorejski propagandni kolaž Izvor: Društvene mreže / Autor: stimmekoreas

Podsjetimo, američki predsjednik prošlog je tjedna u svojem prvom obraćanju s govornice sjedišta UN-a zaprijetio da će potpuno uništiti Sjevernu Koreju, nazvavši Kim Jong-una 'raketašem u samoubilačkoj misiji'.

Sjeverna Koreja testirala hidrogensku bombu Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Sjevernokorejski čelnik nije mu ostao dužan te mu je poručio kako će ga 'ukrotiti vatrom'.