ozbiljna prijetnja

Sjeverna Koreja objavila kako će 'potopiti' Japan i SAD

14.09.2017 u 11:13

Bionic
Reading

Sjevernokorejski državni odbor objavio je u četvrtak da će Sjeverna Koreja nuklearnim oružjem 'potopiti' Japan i svesti Sjedinjene Države 'na pepeo i mrak' zbog toga što su te dvije zemlje podržale rezoluciju UN-a kojom se pooštravaju sankcije protiv Pjongjanga

Korejski azijsko-pacifički mirovni odbor - državna agencija koja se bavi vanjskim odnosima Sjeverne Koreje i propagandom - također je pozvao na raspuštanje Vijeća sigurnosti UN-a, koje je proglasio 'oruđem zla' sastavljenim od korumpiranih zemalja kojima upravlja SAD.

'Četiri otoka arhipalega trebaju biti potopljena u more nuklearnim bombama Juchea. Japan više ne treba postojati pokraj nas', naveo je Odbor u priopćenju koje je prenijela državna novinska agencija KCNA. 

Juche je državna ideologija Sjeverne Koreje koja kombinira marksizam i nacionalizam, a osmislio ju je osnivač države Kim Il Sung, djed sadašnjeg čelnika Kim Jong Una.

Sjeverna Koreja testirala hidogensku bombu Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Napetosti na Korejskom poluotoku povećale su se nakon 3. rujna kad je Pjongjang obavio svoj šesti i dosad najsnažniji nuklearni pokus. Kao odgovor na to kršenje rezolucija UN-a, Vijeće sigurnosti je u ponedjeljak prihvatilo novi paket sankcija protiv Sjeverne Koreje.

Odbor je na te sankcije reagirao novim prijetnjama. 'Svedimo kontinentalni dio Sjedinjenih Država na pepeo i mrak. Pokažimo svoj bijes tako što ćemo mobilizirati sva svoja sredstva odmazde koja smo dosad pripremili', navodi se u priopćenju Odbora.