DRAMA U KARLOVCU

Vezali ga i tukli dok je policija bila pred vratima

05.08.2011 u 11:33

Bionic
Reading

Pustite me, upomoć – vikao je 64-godšnjak. Netko je na to odgovorio: Hoćeš još? Ispričala je susjeda, koja je odmah pozvala policiju

U 5.30 sati 64-godišnjak je krenuo na posao. Otvorio je vrata stana, a nepoznati počinitelji sačekali su ga, stavili mu jastuk na glavu, svezali i flasterom začepili usta. Kao u nekom kriminilastičkom filmu, takav scenarij odigrao se jučer u Vrazovoj ulici 32 u karlovačkom naselju Banija gdje je počinjeno razbojništvo.

Nesretni 64-godišnjak, koji na toj adresi živi svega dva mjeseca kao podstanar osim straha i šoka, zadobio je i teške ozljede. Iako još traje kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi detalji ovog događaja, neslužbeno doznajemo da je napadnuti čovjek ostao bez 800 kuna. To nam je, kao i druge detalje kaznenog djela, koji je uznemirio stanovnike tog dijela Karlovca, ispričala susjeda. Ona je prva primjetila da se nešto čudno događa u njihovoj zgradi i pozvala policiju.

'Suprug i ja probudili smo se oko pet sati i popili kavu. Mislili smo još malo odspavati. Odjednom se čuo strašan udarac, a potom i uznemireni glas: Pustite me, upomoć! Netko je na to odgovorio: Hoćeš još? Suprug mi je pružio telefon i odmah sam pozvala policiju. Odmah su stigli. Međutim, na njihove pozive nitko nije odgovarao.

Nastala je tišina, kao da se samo nekoliko minuta ranije nije ništa događalo. Potom su otišli i rekli mi da javim ako se još nešto bude događalo. Sve mi je to bilo čudno – u dahu je prepričala Karlovčanka. Dodaje da je samo desetak minuta nakon odlaska policije uslijedio novi šok.

'Čuli smo kako se vrata otključavaju. Suprug i ja pogledali smo kroz prozor i ništa nismo vidjeli. Pretpostavljamo da su razbojnici otišli s druge strane zgrade prema autocesti. Bilo nas je strah izići u hodnik. Onda smo čuli lupkanje po vratima. Brzo sam otrčala do vrata i na moje pozive susjed mi je odgovorio da je napadnut i da su ga vezali.

Ponovno sam zvala policiju. Došli su s vatrogascima i otvorili vrata, jer su ga počinitelji zaključali. Susjedu su ruke bile otraga, oko zglobova mu je sve bilo krvavo, pokraj usta je visio flaster, a bio je i pun modrica. Strašno – još ne može vjerovati što se dogodilo u njezinoj zgradi naša sugovornica. Policija je potvrdila da je razbojništvo izvršilo više nepoznatih osoba, koji su teško ozljedili 64-godišnjaka i uzeli mu novac