zagrebački HDZ

Veterani HDZ-a u akciji: Nagazili Andriju Mikulića, hoće nove izbore

25.10.2017 u 10:57

Bionic
Reading

Utemeljitelji HDZ-a u Zagrebu nezadovoljni su radom predsjednika gradske organizacije HDZ-a Andrijom Mikulićem. Organizirat će izvanrednu skupštinu na kojoj će oko 1.100 utemeljitelja HDZ-a razgovarati o stanju u gradskoj organizaciji, a moguće je da će zahtijevati što brže izbore za novog predsjednika zagrebačkog HDZ-a

'U ponedjeljak na sastanku Gradskog odbora utemeljitelja HDZ-a razgovarali smo o stanju u zagrebačkoj organizaciji HDZ-a, a izneseno je dosta kritika. Te kritike uglavnom idu na račun Andrije Mikulića, ali ne zato što imamo nešto osobno protiv njega, nego zbog načina na koji se vodi zagrebački HDZ.

A kako se vodi, najbolje o tome govori činjenica da smo poraženi na nekoliko uzastopnih lokalnih izbora u Zagrebu', rekao je za tportal predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a u gradu Zagrebu Radoslav Dumančić.

Dodao je kako se sada u HDZ-u 'osjeća sloboda govora koja je bila suspregnuta u vrijeme Tomislava Karamarka, ali i prije njega', te da je za to zaslužan predsjednik stranke Andrej Plenković. Ta pohvala Plenkoviću ujedno je kritika načina rada Andrije Mikulića.

  • +3
Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić održao press konferenciju Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

'Skupštinu zagrebačkih utemeljitelja HDZ-a, na kojoj će biti oko 1.100 članova, organizirat ćemo koncem ove ili u prvoj polovici siječnja iduće godine. Ideja je da vidimo kakve su perspektive HDZ-a u Zagrebu i kako mi utemeljitelji možemo pomoći. Mislimo da među nama ima puno sposobnih ljudi, ali i da se taj potencijal trenutno ne koristi', kaže Dumančić.

Kako je on ujedno član Gradskog odbora (GO) zagrebačkog HDZ-a, najavio je da će na sljedećoj sjednici tu temu otvoriti i pred tim stranačkim tijelom.

Utemeljitelji očito ne vjeruju da HDZ s Mikulićem na čelu može u Zagrebu postići dobar rezultat na lokalnim izborima jer Dumančić kaže da se stranka već sada 'mora početi pripremati za postbandićevsku eru' te da si zagrebački HDZ 'više ne smije dozvoliti da u zadnji čas traži svog gradonačelničkog kandidata'.