HDZ ZA REBALANS PRORAČUNA

Mikulić: Projekti koje smo ugradili amandmanima idu dalje

24.10.2017 u 13:33

Bionic
Reading

HDZ će po svoj prilici podržati rebalans zagrebačkog proračuna iako su sredstva za sedam od 13 kapitalnih projekata, koje je stavio kao amandmane prilikom izglasavanja proračuna u zimu prošle godine, srezana za pedeset i više posto

Razlozi za to, ustvrdio je na današnjoj konferenciji za medije Andrija Mikulić, predsjednik Skupštine, leže u neriješenim imovinsko-pravnim odnosima, a ne u lošim odnosima unutar koalicije sa strankom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. 

'Odnos je dobar i kvalitetan. Projekti unatoč smanjenju sredstava idu dalje. Sve što je ugrađeno ide dalje. Projekti su započeti, ali iz objektivnih razloga su zastali. Riječ je o neriješenim imovinsko-pravnim odnosima. To nije stranačka stvar, nego stvar objektivnih odnosa i prepreka', kazao je Mikulić.

 

  • +3
Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić održao press konferenciju Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Dodao je da se od projekata ne odustaje i da je s gradskom upravom postignut konsenzus za bitne amandmane. Za sportsku dvoranu Granešina u proračunu je bilo predviđeno 29 milijuna kuna, rebalansom su predviđena tri, a konačni prijedlog koji će doći na Skupštinu iznosit će sedam milijuna. Za OŠ Bukovac bilo je predviđeno pet milijuna kuna, rebalansom je predviđeno da se smanji na tristo tisuća, a predložit će se milijun kuna. Za Granešinu se cijelu godinu rješavaju imovinsko-pravni odnosi. Može li brže? Pa valjda može', ustvrdio je Mikulić.

Naveo je da će sve razlike do punih iznosa po amandmanima, koje je u prosincu prošle godine podnio HDZ, biti ugrađene u proračun za 2018. godinu.

Upitan nije li se HDZ preračunao kad je obećavao i ne radi li sada ono što godinama čini Bandić, a to je da samo prebacuje obveze iz jedne u drugu godinu, ponovio je da se radi o objektivnim okolnostima.

Kako se sjednice Skupštine znaju otegnuti do kasno u noć, predložit će klubovima zastupnika da se one u budućnosti prekidaju oko 19-20 sati i nastave sutradan.

'Nikakvih dodatnih troškova neće biti kad nastupi prekid sjednice. Prekinuta sjednica će se nastaviti dan, dva kasnije, ali neće biti nove naknade za zastupnike', pojasnio je Mikulić.

Smatra da ideja o naplati parkinga na cijelom području Zagreba nije dobra i da o tome treba razgovarati.

Za gubitak ZET-a od 19,6 milijuna kuna zbog uvođenja karte od četiri kune kazao je da onaj tko je to predviđao nije dobro predvidio i da treba odgovarati.

'Govorio sam da tome treba prethoditi analiza, kako tada, tako i sada. Moglo se očekivati da će se nakon uvođenja karte od četiri kune prodavati manje pokaza', zaključio je Mikulić.