CIJENA DRUŽENJA S MALOLJETNICAMA

Veronica od Berlusconija traži 3,5 mil.€ mjesečno

Bionic
Reading

Veronica Lario zatražila je rastavu braka u proljeće ove godine nakon što su talijanski mediji objavili da je Berlusconi otišao na proslavu 18. rođendana Noemi Letizije. Tad je izjavila kako je ogorčena spoznajom da njezin suprug posjećuje maloljetnice

Veronica Lario traži od svoga supruga 43 milijuna eura godišnje, odnosno 3,5 milijuna mjesečno, a premijer Silvio Berlusconi odgovara da joj je voljan dati “samo” 300 tisuća eura mjesečno. Svađa i razvod najpoznatijega talijanskog, sada već bivšeg, bračnog para postaje pitanje novca, kao što se i očekivalo, piše Večernji list

Izvori bliski Berlusconiju, čija se imovina, uključujući i tvrtke, procjenjuje na 12 milijardi eura, objavljuju da je premijer već uplatio na račun Veronice Lario između 60 i 70 milijuna eura. Berlusconi je, navodno, voljan ostaviti Veronici, s kojom ima troje djece, i neke nekretnine, kao što je vila Belvedere u mjestu Macherio. Tu Veronica živi sa svojom djecom kada su ona u Italiji.

Prema nekim proračunima, rastava s Veronicom Lario mogla bi Berlusconija stajati čak šest Ronaldinha, kojeg predsjednik nogometnog kluba Milan plaća sedam milijuna eura po sezoni.

Druga računica, pak, pokazuje kako bi Veronica Berlusconija mogla stajati kao trećina svih plaća nogometaša Milana, koji ukupno godišnje stoje 125,5 milijuna eura.

Odvjetnica Veronice Lario Maria Cristina Morelli ne želi komentirati brojke i način na koji se zahtijeva plaćanje odštete za rastavu, o čemu pišu talijanski mediji.

– Pregovori su u tijeku kao i u svim rastavama braka i protivim se objavljivanju takvih informacija. Nemam što kazati, a takve vijesti ne pridonose razrješenju brakorazvodne parnice – izjavila je Berlusconijeva brakorazvodna odvjetnica Ippolita Ghedini, sestra parlamentarca i premijerova odvjetnika Nicola Ghedine.

Zanimljivo je da novinari nisu otkrili pred kojim se sudom vodi brakorazvodna parnica, jer ni onaj u Milanu, kao ni onaj u Monzi, u kojima bi se mogli voditi takvi sudski procesi zbog mjesta stanovanja bivšeg para Berlusconi, nemaju zaprimljen taj slučaj.