PRIVREMENI PREKID

Veljko Marić zbog liječenja na slobodi tri mjeseca

18.04.2016 u 12:57

Bionic
Reading

Hrvatski branitelj Veljko Marić, koji je u Srbiji osuđen na 12 godina zatvora zbog počinjenja ratnog zločina, pušten je na slobodu iz zatvora te je na putu prema svom domu, potvrdila je za N1 televiziju njegova supruga Marijana Marić

Veljko Marić kaznu je služio u zatvoru u Glini, a privremeno je pušten na slobodu na trajanje od tri mjeseca kako bi obavio operaciju. Prema rješenju suda nakon tri mjeseca Marić se mora vratiti u zatvor na izdržavanje kazne, javlja N1

Podsjetimo Marić je u Srbiji osuđen zbog zbog ubojstva Petra Slijepčevića u Rastovcu, a Hrvatskoj je predan nakon dugih pregovora između dviju država.

Uhićen je u travnju 2010. tijekom rutinskog prelaska srpsko-bugarske granice.

Optužnica, koja je podignuta u kolovozu 2009. godine Marića je teretila da je 'kao pripadnik hrvatskih oružanih formacija - prilikom akcije 'čišćenja' sela Rastovec 31. listopada 1991. u uniformi i naoružan ušao u kuću obitelji Sljepčević gdje je u Petra Sljepčevića ispalio više hitaca iz automatske puške, u prisustvu njegove supruge Ane'.

Marić je u Srbiji osuđen na 12 godina zatvora po spornom Zakonu o univerzalnoj jurisdikciji. Hrvatska od Srbije traži ukidanje tog zakona što je dovelo do napeetih odnosa između dviju država.