Solidarnost preko fejsa

Veliko srce Hrvatske: Evakuiranim Splićanima nude smještaj širom zemlje, pa i u BiH

17.07.2017 u 22:42

Bionic
Reading

Evakuiranim građanima Splita nudi se smještaj preko Facebooka, gdje je osvanula stranica 'Pružimo krov nad glavom evakuiranima zbog požara'. Splićani iz kvartova koji, kako se čini, nisu u opasnosti - ugroženi su samo rubni dijelovi grada - kao i građani iz ostatka Hrvatske, pa i inozemstva, ostavljaju poruke s informacijama o raspoloživim kaučima i krevetima, uz brojeve mobitela

Nude se sobe, apartmani i kuće na raznim lokacijama po Splitu i okolici, ali i ostatku Hrvatske - od Tušilovića preko Međimurja do Slavonije - pa i u BiH. 

Iako nije poznato koliko je zapravo građana evakuirano zbog požara, a gradonačelnik Andro Krstulović Opara najavio je da će se za slučaj potrebe pripremiti sportske dvorane za prihvat evakuiranih, ovakva solidarnost na djelu rijetko se viđa. 

'Ajmo, ljudi! Pomozite! Imate li krevet ili kauč viška, ponudite ga onima koji su morali otići zbog požara. Ima tu djece i staraca! Dan, dva, koliko tko može!', stoji u glavnoj poruci. 

Matea Petričević: 'U Slavoniji smo, Sl. Brod. Nemamo puno, ali imamo kauč! I prijenosni kinderbet.' 

Goran Pilaš: 'Mogu primiti četveročlanu obitelj u Slavoniji - Požega. Ako treba, mogu ih i prevesti.'

Julio Kiš: 'Je..ga, znam da Daruvar nije blizu, ali ako nemate gdje, karta do Bjelovara, Kutine, ako treba i do Zagreba dođem po vas, moja obitelj i ja ćemo vas lijepo ugostiti koliko god treba, tjedan, dva, uopće nije problem, hrana, voda, roba - snaći ćemo se za sve i pokušati da bar malo zaboravite na probleme :)'

Nermina Nina Islamčević: 'Zagreb, nudim smještaj i sve potrebno za četveročlanu obitelj.'

Snježana Jenić: 'Imamo smještaj u Vukovaru, ako treba, javite se.'