APOKALIPTIČNE SCENE

[FOTO/VIDEO] Župan Posavec o velikom požaru u Čakovcu: 'Izgledalo je dosta dramatično. U srijedu naručujem ispitivanje zraka'

29.06.2021 u 20:43

Bionic
Reading

Apokaliptične scene stižu s terena u Čakovcu. Vatrogasci iz JVP-a Čakovec i DVD-a Nedelišće borili su se s vatrenom stihijom koja je u utorak poslije 19 sati zahvatila drvene barake u vlasništvu tvrtke Čakovečki mlinovi, a požar je u međuvremenu stavljen pod nadzor i više nema opasnosti od njegovog širenja, potvrdili su Hinu iz Policijske uprave međimurske i međimurski župan Matija Posavec koji je na terenu

Vatrogasne sirene i crni gusti dim iznad grada uznemirili su građane Čakovca. Veliki stup dima vidio se i iz petnaestak kilometara udaljenog Varaždina.

'U jednom trenutku to je izgledalo dosta dramatično, ali glavno je da su naši vatrogasci stavili požar pod kontrolu i nema opasnosti za taj dio grada i građane. U gašenju požara sudjelovalo je 70-ak vatrogasaca. Tijekom noći i sutrašnjeg dana organizirat će se dežurstva', rekao je župan Posavec i dodao da će sutra naručiti ispitivanje zraka na mjestu požara.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

.

Brojni očevici i stanari iz okolnih zgrada izašli su vidjeti što se dogodilo te u nedoumici promatraju ogroman crni dim koji se nadvija iznad grada. Nema ozlijeđenih, na terenu su bila dva vozila Hitne pomoći.

Vatrogasci su poduzeli sve da se požar ne proširi na susjedne zgrade, naročito zgradu Konzuma, izvjestile su Međimurske novine.

U blizini požara je jako visoka temperatura, reporterka Dora Vadlja kazala je kako ima osjećaj da joj lice doslovno gori. Mole se građani da zatvore prozore zbog azbestnih ploča čije se čestice šire zrakom, pišu Međimurske novine.

  • +5
Požar u Čakovcu Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Prema neslužbenim informacijama požar je došao na nekoliko metara do susjednog poduzeća Proming i trgovačkog centra Konzum. Tada je stavljen pod kontrolu.

Iz PU međimurske su najavili da će sutra biti obavljen očevid, nakon kojeg će objaviti i više informacija o požaru.

Iz Grada Čakovca priopćili su da je veliki požar koji je buknuo u Ulici dr. Ivana Novaka lokaliziran i pod kontrolom.

'Na terenu su brojni profesionalni i dobrovoljni vatrogasci te se uspješno bore s vatrenom stihijom. Okolne građevine nisu u opasnosti te nema informacija o stradalima. Ovim putem molimo građane da se zbog mogućeg trovanja gustim dimom previše ne približavaju mjestu požara te da ne ometaju rad vatrogasaca, policije i hitnih službi. Isto tako, građanima se savjetuje da zbog dima koji se nadvio nad velikim dijelom Čakovca, zatvaraju prozore', priopćili su iz Grada Čakovca.

Mario Medved, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije, također je rekao da je požar stavljen pod kontrolu i nema opasnosti od daljeg širenja.