BOBIĆ I LOVREČEK PROMAKNUTI

Velike kadrovske promjene u informativi RTL-a

01.07.2014 u 11:08

Bionic
Reading

Nakon što je Ivan Lovreček imenovan zamjenikom predsjednika Uprave RTL-a Hrvatska, njegovu dosadašnju funkciju glavnog urednika Informativnog programa RTL-a preuzima Igor Bobić, do sada voditelj-urednik središnje informativne emisije RTL Danas

Henning Tewes, predsjednik Uprave RTL-a, povodom Bobićeva imenovanja izjavio je: 'Poznajem Igora dug niz godina. Velik je profesionalac i vrhunski novinar. Vjerujem da će Igor biti odličan glavni urednik te nastaviti sadržajno razvijati ovaj vrlo važan programski segment RTL-a u Hrvatskoj.'

'RTL je jedini informativni program na hrvatskom tržištu s rastućom gledanosti u 2014, kao i sve većim utjecajem i kredibilitetom. U tome Igor Bobić ima izniman doprinos. Ovim imenovanjem želimo još snažniji informativni program', rekao je Lovreček.


'Počašćen sam imenovanjem te se zahvaljujem zbog ukazanog povjerenja. Informativni program u kojem radim od prvog dana na hrvatsko televizijsko tržište donio je nov pristup koji su prepoznali gledatelji i nagradili nas svojim povjerenjem. Sve što ćemo raditi u budućnosti bit će upućeno tome da stečeno povjerenje zadržimo i opravdamo. Jamac za to su vrhunski profesionalci iz naše redakcije, a koji se ubrajaju u najbolje reportere, voditelje i urednike u Hrvatskoj', komentirao je Bobić imenovanje.

Bobić, na RTL-u od samih početaka, novinarstvom se počeo baviti još u srednjoj školi na Radio Orahovici. Po završetku Filozofskog fakulteta u Osijeku 2001. nastavio je s novinarskim poslovima na Slavonskom radiju te na Slavonskoj televiziji. Godine 2001. prelazi na Hrvatski radio u redakciju vanjske politike, a potom i na HTV. Godine 2004. dolazi na RTL Televiziju kao reporter u Informativnom programu. Godine 2008. imenovan je izvršnim urednikom Informativnog programa, a u listopadu 2010. zamjenikom glavnog urednika postavši i voditelj-urednik središnje informativne emisije RTL Danas.

Igor Bobić primio je 2006. nagradu Hrvatskog novinarskog društva Marija Jurić Zagorka u kategoriji televizijskog novinarstva za vijest-izvještaj.