šamar putinu

Velika ruska pop diva kritizirala rat u Ukrajini: 'Naši dečki umiru za iluzorne ciljeve'

18.09.2022 u 18:56

Bionic
Reading

Ruska pop diva Ala Pugačova osudila je ruski rat agresije protiv Ukrajine i zatražila da i nju ubroje među strane agente otkad je ministarstvo pravosuđa njezina supruga Maksima Galkina stavilo na crnu listu kao "stranog agenta"

"Zato što sam solidarna sa svojim suprugom, poštenim, pristojnim i iskrenim čovjekom, stvarnim i nezaboravnim ruskim patriotom, koji svojoj domovini želi blagostanje, miran život, slobodu govora i kraj tome da naši dečki umiru za iluzorne ciljeve zbog kojih je naša zemlja postala izopćenik i koji su zakomplicirali živote naših građana", napisala je na svom Instagramu.

Pugačova se smatra superzvijezdom u svojoj zemlji. Oblikovala je rock i pop glazbu u Rusiji od 1970-ih godina.

Njezin uspjeh preživio je pad Sovjetskog saveza. Na ruskoj televiziji se do danas redovito pojavljuje.

Brak 73-trogodišnje dive za 27-godišnjeg voditelja i komičara Maksima Galkina bio je česta preokupacija tabloida.

Nakon što je Rusija napala Ukrajinu krajem veljače, par je napustio Rusiju i otišao u Izrael. Za razliku od Galkina koji je kritizirao rusko vodstvo otkad je stigao u Izrael, Pugačova se dosad suzdržavala od političkih izjava.

Promatrači vjeruju da njezina nevoljkost da govori o ratu u proteklih šest mjeseci daje njezinim izjavama težinu.

Politički analitičar Abas Galjamov, bivši pisac govora ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekao je da je to "šamar" Kremlju.

"Ako i dalje postoje važni ljudi u zemlji po pitanju kojih postoji konsenzus, Pugačova je jedna od njih", napisao je Galjamov na svome kanalu na Telegramu.

  • +8
Povlačenje ruske vojske iz Harkiva Izvor: Profimedia / Autor: - / Sputnik / Profimedia

Pugačova se uvijek držala podalje od politike, istaknuo je. Iznenadna politizacija pop pjevačice mogla bi u društvu stvoriti osjećaj koji vlasti smatraju prijetećim, a taj osjećaj je "bilo je dosta", rekao je Galjamov.

Predsjednik Vladimir Putin uručio je Ali Pugačovoj 2014. godine državno odlikovanje za službu domovini.

Ala Pugačova Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube