'manipulacija neće proći'

Velika Gorica: SDP-ova koalicija proziva HDZ-ovog gradonačelnika Ačkara

19.04.2021 u 15:05

Bionic
Reading

Velikogoričke organizacije SDP-a, HSS-a i GLAS-a predstavile su u ponedjeljak otvoreno pismo u kojem HDZ-ovog obnašatelja dužnosti gradonačelnika Krešimira Ačkara prozivaju da je sudjelovao u vlasti koja je grad zadužila "do grla" i osramotila korupcijom

U otvorenom pismu Ačkaru, koji je i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice, poručuju da ga “može biti sram” jer, kažu, nije napravio ništa u posljednja četiri mjeseca otkad obnaša dužnost gradonačelnika.

Ističu i da, suprotno njegovim tvrdnjama, u gradskoj vlasti nije sudjelovao posljednja četiri mjeseca, već posljednjih sedam godina, blisko surađujući s bivšim gradonačelnikom Draženom Barišićem, koji je jedan od osumnjičenika u korupcijskoj aferi Janaf.

"U prokušanoj maniri prešućivanja najvažnijega, Ačkar računa na zaborav građana, ali ta manipulacija neće proći", navode u SDP-u, HSS-u i GLAS-u.

Tvrde da je Ačkar na čelu Velike Gorice, kao Barišićev zamjenik i desna ruka, već pune četiri godine, odnosno u vodstvu grada gotovo sedam godina pribroji li se i vrijeme koje je radio kao gradski pročelnik, što je postao voljom Barišića.

U otvorenom pismu kažu i da je Ačkar svih tih godina znao za svaki projekt i sve planove u gradu te da je uz Barišića bio najupućenija osoba u događanja na području grada. Ističu da je grad zadužen "do grla" i osramoćen u javnosti zbog korupcije.

 Ačkara, kao predsjednika HDZ-a Velike Gorice i čelnika vladajuće koalicije  u gradu, prozivaju kao odgovornog "za sve promašene odluke, nepotizam, klijentelizam, pogodovanja u javnim nabavama, prekomjerno zaduživanje i odlijevanje javnoga novca u privatne džepove klijenata velikogoričkoga HDZ-a".

"Prešućujući i zataškavajući te katastrofalne posljedice, Ačkar zapravo stvara uvjete da se s tom praksom nastavi dok god HDZ i on budu na vlasti. O tome svjedoči i činjenica da ni Barišić niti nitko od njegovih suradnika, istaknutih članova HDZ-a, nije sankcioniran u HDZ-u", ističu oporbenjaci.