ŠIRI OBITELJSKI BIZNIS

Za gradonačelnika Solina Kerum kandidira sestrinog unuka: Naš kandidat je Josip, a ima prezime kao i ja

19.04.2021 u 13:45

Bionic
Reading

Hrvatska građanska stranka (HGS) Željka Keruma predstavila je svog kandidata za gradonačelnika Solina: Bit će to Josip Kerum, student. 'On je unuk moje sestre', predstavio ga je predsjednik stranke

Kerum je najavio da će imati svoje kandidate za gradonačelnike i načelnike 'u još nekim gradovima i općinama', a Solin je predstavio kao 'svoj grad'. Da se netko iz HGS-a kandidirao na prošlim izborima, tvrdi, po broju glasova još prije četiri godine osvojio bi dva vijećnička mjesta.

'U Solinu živi 40 posto moje obitelji. Moje dvije sestre i njihove obitelji, to je kao i moj grad. Odlučili smo se na angažman na osnovi nekih istraživanja i rezultata zadnjih izbora, koji su pokazali da bismo osvojili dva vijećnička mjesta da smo imali listu. Želja nam je da sudjelujemo u razvoju grada i u razvoju projekata, u radu Gradskog vijeća i svih drugih institucija', rekao je Kerum na konferenciji za novinare.

'Naš kandidat je Josip, a ima prezime kao i ja. On je unuk moje sestre. Ima volje, želje, student je, a svi se pozivaju na mlade. Naočit je, pošten, uredan i mislim da će napraviti dobru situaciju i da će postići dobar rezultat', smatra Kerum. Kandidat za zamjenika gradonačelnika je Ognjen Bačić.

U Solinu je HDZ na vlasti još od osamostaljenja Hrvatske, a aktualni gradonačelnik Dalibor Ninčević upravo se natječe za drugi mandat. No u velikom naletu je Nezavisna lista mladih, pa je Kerum upitan je li ova kandidatura zapravo istaknuta u dogovoru s HDZ-om.

'HDZ u Solinu neloše vodi grad, ali trebaju i nove snage i treba im dati podršku', neodređeno je odgovorio i dodao da očekuje 'mirnu, korektnu i ljudsku kampanju'.

'Da, koalirat ćemo s HDZ-om i sa svim ostalim strankama koje gradu žele dobro', zaključio je Kerum.