ODRŽANO ROČIŠTE

Većina vjerovnika podržala predstečajnu nagodbu za Nexe grupu

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 30.06.2014 17:09
  • Objavljeno 30.06.2014 u 17:06
nexe grupa

nexe grupa

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Većina vjerovnika našičkog građevinskog koncerna Nexe grupa na današnjem je ročištu na osječkom Trgovačkom sudu podržala plan predstečajne nagodbe za Nexe grupu

Predstečajnu nagodbu, odnosno plan financijskog i operativnog restrukturiranja Nexe grupe podržali su vjerovnici na koje se odnosi 80,76 posto ukupno utvrđenih tražbina našičke tvrtke.

U postupku predstečajne nagodbe vjerovnicima Nexe grupe ukupno su priznate tražbine u iznosu od 2,9 milijardi kuna, dok su osporene tražbine u iznosu od 1,2 milijuna kuna.

Na današnju odluku vjerovnika postoji mogućnost žalbe u roku od osam dana.

U postupku predstečajne nagodbe nad Nexe grupom ročište za glasovanje o izmijenjenom planu financijskog restrukturiranja održano je početkom studenog prošle godine, a na tom su ročištu izmijenjeni plan podržali predstavnici vjerovnika na koje se odnosi 80,76 posto dugovanja ili gotovo 2,3 milijarde kuna, dok su protiv bili vjerovnici na koje se odnosi 19,24 posto ukupnih obveza te našičke tvrtke.

U postupku predstečajne nagodbe nad Nexe grupom utvrđene su tražbine u iznosu od gotovo 2,9 milijardi kuna, od čega su, po podacima iz izmijenjenog plana restrukturiranja, 1,5 milijardi kuna utvrđene tražbine financijskih institucija, a 1,2 milijarde kuna odnosi se na sudužništvo povezanih društava za obveze dužnika.

Prema planu, financijsko restrukturiranje uz ostalo predviđa dokapitalizaciju Nexe grupe, prodaju Našicecementa, otpis dijela duga, kamata i naknada, odgodu dospjelosti obveza, prodaju neoperativne imovine, prodaju udjela u povezanim društvima itd.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!