SMJENA TURISTA

Gužve na autocestama: Kolone su trenutno najveće u Lici te na granicama prema Sloveniji

10.08.2019 u 07:57

Bionic
Reading

Posljednji vikend uoči blagdana Velike Gospe opet će obilježiti gužve na hrvatskim cestama. HAK već u ranojutarnjim izvješćima upozorava da je na zagrebačkoj obilaznici između Jankomira i naplate Lučko kolona duga više kilometara, a zbog gužve kolone se stvaraju i na drugim najprometnijim točkama

HAK upozorava kako je na autocesti A1 vrlo gust promet u smjeru mora. Trenutačno se najveći zastoji bilježe između čvorova Karlovac i Bosiljevo II, kao i između čvorova Gospić i Zadar II.

U smjeru unutrašnjosti, pak, zastoji su između čvora Posedarje i tunela Bristovac te između čvora Bosiljevo II i naplate Lučko. Između čvorova Gospić i Gornja Ploča kolona je u smjeru mora oko 7 km, pred naplatama Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 2 km, a pred naplatama Demerje 4 km.

  • +11
Gužve u smjeru mora na naplatnoj postaji Lučko Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Na autocesti A2 kolona je i zastoj pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije od oko 7 km, a povremeno se prekida promet na čvoru Krapina te pred tunelima Frukov Krč i Đurmanec.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je na izlasku iz Hrvatske oko 3 km.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb pred naplatom Kikovica u smjeru Rijeke kolona je oko 700 metara.

Na autocesti A7 Rupa - Diračje pred naplatom Rupa u smjeru mora i u smjeru unutrašnjosti kolona je oko 1 km.

Vrlo je gust promet i na Istarskom ipsilonu, posebno prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija gdje je kolona oko 6 km, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon. Pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 5 km, a pred čvorom Matulji u smjeru Rijeke kolona je oko 1 km.

Pojačan je i promet u oba smjera na Krčkom mostu, pojačan je promet u oba smjera, prema otoku je kolona od čvora Hreljin (A7), a prema kopnu od Omišlja.

Vrlo gust promet bilježi se i na Jadranskoj magistrali, uz česte zastoje na prilazima turističkim središtima.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL