DEMANTI

'Vatrogasci u Pijavičinom nisu napustili građane ni cisternu'

24.07.2015 u 21:39

Bionic
Reading

Državna uprava za zaštitu i spašavanje poslala je demanti na članak objavljen na web stranici www.tportal.hr, 21. srpnja 2015., pod naslovom: 'STRAVA U PIJAVIČINOM; Vatrogasci ih ostavili, građani preuzeli cisternu i sami gasili požar', autorice Helene Puljiz. Demanti objavljujemo u cijelosti

Temeljem navoda koji su izneseni u gore spomenutom članku, Državna uprava za zaštitu i spašavanje iznosi sljedeće priopćenje:

'Pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika RH za priobalni dio Tomislav Vuko, kao i glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković rezolutno odbacuju insinuacije protiv vatrogasaca navedene u članku, naglašavajući da vatrogasci ni u kojem trenutku nisu napustili kuće niti spornu cisternu, a pogotovo ne u vrijeme ugroženosti stanovništva i naselja.

Prema riječima zapovjednika vatrogasne postrojbe DVD-a Kuna Nike Meštrovića, vatrogasna intervencija na poluotoku Pelješcu u mjestu Pijavičino vodila se po svim pravilima struke. Sve vatrogasne snage, uz pomoć stanovništva, bile su maksimalno usmjerene na obranu kuća i ostale pokretne i nepokretne imovine, čemu mogu posvjedočiti desetine svjedoka, tvrdi zapovjednik Meštrović.

U ovako teškim trenucima za sve stanovnike područja pogođenima požarima i vatrogasce koji se nadljudskim snagama bore protiv vatrene stihije na brojnim požarištima, smatramo da je apsolutno neprimjereno, tendenciozno i zlonamjerno objavljivati neprovjerene informacije, kojima se vatrogasce potpuno nezasluženo i neopravdano stavlja u kontekst neprofesionalnog ponašanja, što je u ovom slučaju i apsolutna neistina.', stoji u demantiju DUZS-a.