STRAVA U PIJAVIČINOM

Vatrogasci ih ostavili, građani preuzeli cisternu i sami gasili požar

21.07.2015 u 20:57

  • +6

Požar na Pelješcu

Izvor: tportal.hr / Autor: M.Š.

Bionic
Reading

Mještani mjesta Pijavičino na Pelješcu obratili su nam se za pomoć jer su ostali posve sami u požaru i brane svoje kuće. Vatrogasci su oko 13 sati otišli 'na ručak, okupati se' i odmoriti, ostavili cisternu, a u 20.40 i dalje ih nije bilo. Pojavili su se tek u 21 sat, nakon objave ovog teksta

Mještanka iz Pijavičinog M. Š. kaže da je stanje gadno i da im je preostalo da sami brane svoje domove. Da stvar bude gora, vatrena buktinja opasno se približila trafostanici! Mještani upozoravaju da u trafostanici, prema kojoj vjetar rasplamsava vatru, ima maziva i pitanje je što će se dogoditi kad vatra zahvati i nju.

Napušteno vatrogasno vozilo sada je u rukama očajnih ljudi iz Pijavičnog i sreća je samo da su neki od njih nekad davno bili i dobrovoljni vatrogasci. Nisu, međutim, obučeni za punjenje cisterne kad se ona isprazni.

Kanaderi su napustili požarišta na jugu Hrvatske jer su noću beskorisni. Požar nije pod kontrolom ni kod mjesta Smokvica na otoku Korčuli.

Kako je moguće da svi vatrogasci odu s požarišta i još ostave i vatrogasno vozilo, a stanovnici Pijavičnog sami moraju voditi bitku s vatrenom stihijom?

Na Pelješac i Korčulu danas poslijepodne svratio je i premijer Zoran Milanović.

Zasad se ne zna je li organizirana zamjena vatrogasaca budući da je gašenje trajalo više sati.