izbjegnuta tragedija

Uhićen muškarac nakon požara na zagrebačkoj Ferenščici, u garaži držao bombe

12.03.2023 u 18:39

Bionic
Reading

U nedjelju, 12. ožujka oko 12.40 sati na II. Ferenščici izbio je požar garaže koji se zatim proširio na pročelje zgrade. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Tijekom postupanja, 58-godišnji vlasnik je izjavio kako se u garaži nalaze eksplozivna sredstva, objavila je policija. Na mjesto događaja odmah su upućeni pirotehničari koji su potvrdili njegove navode i zaista pronašli bombe. Obavljenim očevidom na mjestu događaja je utvrđeno kako je požar izbio najvjerojatnije zbog kvara na električnim instalacijama. Pronađene su tri ručne bombe koje su izuzeli pirotehničari. Materijalna šteta iznosi oko 10 tisuća eura. Osumnjičeni 58-godišnjak je priveden na kriminalističko istraživanje.

Ranije su zagrebački vatrogasci kojoj su sudjelovali u današnjoj intervenciji objavili da su ubrzo nakon dolaska na dojavljeni požar garaže na Ferenščici doznali da se u garaži nalaze eksplozivna sredstva,

Da je eksploziv stvarni uzrok požara garaže uz obiteljsku kuću ide u prilog i činjenica da su na teren izašli i pirotehničari, no konačnu riječ dat će policija nakon dovršetka očevida, naveli su vatrogasci na Facebooku.

“Citiramo: bomba, meci i nagazne mine! Mi smo dodatno prijavili neodgovornog vlasnika”, objavili su iz JVP-a Zagreb te se nadaju kako će isto učiniti i DORH i policija, a objavili su i fotografije koje pokazuju razmjere štete koja je nastala.

Do požara je došlo u nedjelju nešto prije 13 sati u garaži koja se nalazi uz kuću trokatnicu na Ferenščici. "Vatrogasci su ugasili požar, ozlijeđenih osoba nije bilo", rekli su Hini iz zagrebačke Policijske uprave.

Neki mediji su pisali da su vlasnici tvrdili kako eksploziva u garaži – nema.

Požar na Ferenščici Izvor: Pixsell / Autor: Slaven Branislav Babic // Pixsell

Dapače, tvrdili su kako je došlo do kratkog spoja na instalacijama te je iskra zahvatila boje, lakove i gume koje su se nalazile u garaži

Kako prenose mediji, svjedoci tvrde da se prvo čula jaka eksplozija, nakon čega su vatra i dim počeli sukljati oko zgrade. Dodaju da su na teren izašla četiri vatrogasna vozila, a vatra je ubrzo ugašena.

  • +21
Požar na Ferenščici Izvor: Pixsell / Autor: Slaven Branislav Babic/PIXSELL