svi sigurni

Vatrogasci nakon potresa imali desetak dojava, no velikih šteta nema, a oglasio se i šef ureda za hitne situacije Pavle Kalinić

23.04.2020 u 11:51

Bionic
Reading

Nakon malo jačeg potresa koji je jutros uzdrmao Zagreb, posla su imali i vatrogasci

Kako su za tportal rekli u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba, nakon potresa bilo je desetak poziva. Uglavnom se, kažu, radilo o dojavama da su se ponegdje nakrivili već oštećeni dimnjaci, i to iz područja grada koje je najteže stradalo prije mjesec dana.

Iako se na mnogim krovovima u centru grada vrše popravci, a i sami vatrogasci još uvijek pomažu sanirati štete, u JVP Grada Zagreba kažu da, nitko tko se u trenutku jutrošnjeg potresa nalazio na krovovima, nije stradao.

Podsjetimo, u Zagrebu se u 9:52 osjetio možda i najsnažniji potres nakon onoga od prije mjesec dana. Seizmološki zavod tvrdi da je jačina potresa bila 3,2, a Europski seizmološki centar javlja da je jačina potresa bila 3,5 stupnja po Richterovoj ljestvici.

  • +8
Građani u strahu izašli na ulice nakon novog potresa Izvor: tportal.hr / Autor: Damjan Tadić

O potresu koji je u četvrtak zatresao Zagrepčane oglasio se na redovnoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite grada Zagreba i čelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić.

'Nije bilo nekih velikih oštećenja, tu i tamo je popadalo malo žbuke, nema razloga za zabrinutost. Od potresa prije mjesec dana bilo je oko 1000 potresa. Morat ćemo raditi na saniranju psiholoških posljedica', rekao je Kalinić.