USRED SJEDNICE

Tresao se i Sabor: Jandroković ustao pa sjeo, pogledajte kako su reagirali ostali zastupnici

23.04.2020 u 10:30

Bionic
Reading

Potres se osjetio i u Saboru koji je taman počeo s današnjim zasjedanjem. Iako ih je prošlomjesečni potres na jedno vrijeme i zbog oštećenja saborske zgrade premjestio u zgradu Ine u Šubićevoj ulici, ovaj put su zastupnici ipak nastavili rad

Saborski zastupnik Slaven Dobrović (Most) izjavio je u četvrtak da se Hrvatska i u politici zaštite okoliša vodi na sluganski način, a za vrijeme saborske sjednice osjetio se potres, no zastupnici su nastavili s radom.

Iako su predsjednik Sabora Gordan Jandroković te ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić u prvi tren ustali kako bi otišli iz dvorane, sekundu kasnije nastavili su s radom.

Iz klupe je 'poletio' i Hrvoje Zekanović i to nekoliko minuta kasnije kada se osjetio drugi potres.

Zbog potresa koji je 22. ožujka pogodio Zagreb saborska je zgrada oštećena i zastupnici su tri tjedna zasjedali na drugoj lokaciji, a prošli su se tjedan vratili na Markov trg.

Sva sredstva koja su nam na raspolaganju ne stavljaju se u funkciju iskorištenja potencijala biorazgradivog otpada koji postoji u Hrvatskoj, rekao je Dobrović.

Zastupnik Dobrović rekao je kako bi se po hitnom postupku mogla izgraditi cijela jedna mreža, povezati se s poljoprivrednim sektorom i poboljšati kvalitetu tla te time jedan problem pretvoriti u priliku.

Stvar je u povezivanju, a to se ovdje uporno ne čini, ocijenio je u raspravi o prijedlogu da se Uredba EU-a o postojanim organskim onečišćujućim tvarima prenese u domaće zakonodavstvo.

Raspravljat ćemo o prenošenju obveza iz EU-a danas, kada bi situacija zahtijevala nešto posve drugo, a to je stavljanje politike zaštite okoliša i svih raspoloživih sredstava u funkciju trenutka, dakle gospodarske krize i svih neispunjenih obveza, dodao je.

Sabor je bio oštećen u potresu 22. ožujka 2020. Izvor: Hrvatski sabor / Autor: N. N.

To se ne čini, nego se ovdje ispravljaju zakonski akti, a potiho financiraju kojekakvi projekti koji su čiste klijentelističke prirode, poput centara za gospodarenje otpadom koji vrijede po pola milijarde kuna, bez obzira što ne mogu ispuniti zadaće koje imamo, rekao je Dobrović.

  • +9
Nastavlja se sjednica Hrvatskoga sabora Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek