POMOĆ IZ ZRAKA

Vatrena stihija na cesti Klis-Solin stavljena pod nadzor

09.08.2017 u 18:48

Bionic
Reading

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga u srijedu poslijepodne uspjele su požare na Braču i cesti Klis-Solin staviti pod nadzor

Trenutno su na tom požarištu angažirana dva helikoptera Mi-8 MTV koji natapaju prostor kako se vatra ne bi ponovno razbuktala, pripćio je MORH.

Na drugom požarištu, Bisko kod Trilja, koncentrirane su zračne snage s ukupno pet protupožarnih aviona i ulažu napore kako bi i ovaj požar prije mraka bio pod nadzorom vatrogasaca.

Podsjetimo, požari kod Trilja te između Solina i Klisa izbili su u srijedu poslijepodne. Zbog požara je bila zatvorena vrlo prometna cesta Solin-Klis.

Požar na Braču stavljen je pod kontrolu Izvor: Društvene mreže / Autor: info kadar

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 182 požara (64 u Šibensko-kninskoj, 60 u Splitsko-dalmatinskoj, 46 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1500 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 45 200 tona vode te je prevezeno 218 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.