PROMETNI VIKEND

Požari zatvorili ceste i granični prijelaz, nesreće otežavaju promet

05.08.2017 u 07:36

Bionic
Reading

Ovog vikenda, prvog u kolovozu na našim prometnicama ponovno očekujte ljetne gužve na koje smo već dosad navikli, a njih će dodatno otežati vrlo visoke temperature. Kolone i gužve na cestana započele su već od ranog jutra, dok su navečer probleme u prometu stvarali požari i nesreće, izvijestio je HAK

Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Povile kod Novog Vinodolskog promet je obustavljen, a kod Grebaštice vozi se otežano, jednim trakom, uz regulaciju prometne policije.

Zbog opasnosti od naleta na divljač na autocesti A7 GP Rupa-Diračje između GP Rupa i NP Rupa vozi se uz ograničenje brzine.

Zbog požara zatvoreni su za sav promet:

  • državna cesta DC1 kod mjesta Otrić, između Gračaca i Knina
  • GP Bili Brig kod Sinja.

Na autocesti A1 na naplati Lučko u oba smjera te na Demerju u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

Pojačan je promet povremeno na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, na otoku Krku i Krčkom mostu, državnoj cesti DC1 osobito na prilazima Slunju i Kninu, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima duž obale, na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom te Srbijom i Crnom Gorom uz duža čekanja na pojedinim granicama.

Promet će posebno biti reguliran i zbog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i 22. obljetnice Oluje. Tako se u Slunju tijekom subote očekuje veći broj posjetitelja, a na državnoj cesti DC1 kroz Slunj mogući su zastoji, izvijestio je HAK. Zbog proslave 'Oluje' od 07:00 sati do 06.08. u 00:00, bit će zatvorena DC33 u Kninu - Trg Oluje, Ulica dr. Franje Tuđmana i Ulica kralja Zvonimira, a od 10:00 do 13:00 sati bit će zatvorena dionica državne ceste DC1- Ulica 4. gardijske brigade. Od 21:00 do 21:05 zbog bakljade povodom obilježavanja vojno-redarstvene akcije 'Oluja' kratkotrajno će se obustaviti promet u oba smjera na državnoj cesti DC102, u zoni mosta Krk.

Kolone i na graničnim prijelazima

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat...), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina...), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola), pa HAK poziva vozače na strpljenje i razumijevanje. 

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije. Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Detalje koliko se čeka na graničnim prijelazima pogledajte OVDJE.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, trajekt na liniji Drvenik Veli - Drvenik Mali - Seget Donji - Trogir plovi po subotnjem redu plovidbe, a ne po blagdanskom.

  • +16
Kolone u prometu Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX