JOŠ NIŠTA OD 'JEDAN ČLAN, JEDAN GLAS'

Varaždinski HDZ raspušten zbog ljubavi

13.11.2013 u 14:30

Bionic
Reading

Županijska organizacija HDZ-a Varaždinske županije raspustila je Gradski odbor HDZ-a Varaždina. Razlog tome nisu ni unutarstranački sukobi, ni (ne)rad, kao ni izborni rezultati, već ljubav i obveze, tvrdi Anđelko Stričak, predsjednik ŽO-a HDZ-a

'HDZ je u Varaždinu danas dvostruko jači nego prije četiri godine kada je imao tri vijećnika. Štoviše, pojedinačno je najjača stranka u varaždinskom Gradskom vijeću gdje ima šest vijećnika, dok koalicija HNS-a, SDP-a i HSU-a ima zajedno jedanaest. Međutim, otkada je izabran za predsjednik varaždinskog HDZ-a Vlatko Vuković se zaljubio i nedavno oženio u Zagreb gdje radi u središnjici stranke kao šef tehničkih poslova. Zbog svega toga nije u mogućnosti svakodnevno biti u Varaždinu i raditi sa članstvom, pa smo se odlučili za raspuštanje gradskog odbora i nove unutarstranačke izbore jer nam je Varaždin bitan', rekao je Stričak objašnjavajući odluku o raspuštanju varaždinskog HDZ-a pred novinarima.

Novog predsjednika, odnosno čelništvo varaždinskog HDZ-a, birat će 28. studenoga 170 izaslanika koji predstavljaju 14 varaždinskih temeljnih ogranaka s oko 1.200 članova HDZ-a.

'Uoči unutarstranačkih izbora nećemo isključivati pola članstva kao neki drugi te raditi druge cirkuse. Odlučili smo se da ranije izabrani izaslanici opet biraju varaždinsko čelništvo jer bi za izbor novih izaslanika najprije trebalo raspustiti i temeljne ogranke, što bi oduzelo previše vremena. Za opciju da postojeći Gradski odbor izabire novog predsjednika nismo se odlučili jer bi se teoretski moglo dogoditi da svega jedanaest ljudi sudjeluje u izboru, a predsjednik bude izabran na temelju tek četiri glasova. To bi neki sigurno iskoristili, a možda bi se onda u sve uključio i DORH kao što vidimo kod nekih drugih', rekao je Stričak objasnivši da izbor 'jedan član jedan glas' u ovom trenutku nije moguć zbog statuta, no i to će se mijenjati sudeći po najavama iz središnjice.

Naglasivši da je Vuković najaktivniji gradski vijećnik, Stričak je rekao da će ostati u Gradskom vijeću barem godinu dana.

'S članstvom treba raditi svakodnevno, a ja sam zadnjih godinu dana poslovno vezan uz Zagreb, a sada i privatno. U varaždinskom HDZ-u nema sukoba i opstrukcija niti će ih biti. S novim čelništvom razgovarat ću o budućem svom radu', rekao je Vuković dodavši da još postoji gorak okus zbog izmakle pobjede u Gradu Varaždinu koji sadašnja izvršna vlast loše vodi.