od vukovara do komarne

Varaždinski branitelji na otvaranje Pelješkog mosta doći će pješice, prevalit će put od 1000 km

  • Autor: I.V./Hina
  • Zadnja izmjena 17.06.2022 12:03
  • Objavljeno 17.06.2022 u 12:03
Pelješki most

Pelješki most

Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic

Članovi Kluba varaždinskih branitelja 1991.-1995. uputili su se u petak u Vukovar odakle će pješice nastaviti ukupno tisuću kilometara dug put do Komarne kako bi obilježili puštanje u promet Pelješkog mosta koje je najavljeno za 26. srpnja

Riječ je o projektu 'Da se ne zaboravi - Varaždin za Hrvatsku' kojeg organizira vodstvo Kluba na čelu s predsjednikom i voditeljem projekta Vladimirom Leskovarom, koji je istaknuo da su se članovi Kluba za ovu akciju pripremali nekoliko mjeseci.

'To je simbolika povezivanja istoka i juga. Isto tako, Varaždinci su bili te 1991. na svim linijama fronta u obrani Republike Hrvatske i ovo je naša akcija. Ako smo se znali organizirati u ratu, organizirat ćemo se i sad i odraditi to svima na ponos', rekao je Leskovar. Branitelji će na putu dugom tisuću kilometara pješice proći kroz 13 županija, odnosno 30 gradova i općina, u kojima će ujedno promovirati svoj dokumentarno-ratni film 'Ivan Sokač - život za Hrvatsku', za kojega je Leskovar rekao da je film snimljen kako bi se promicala istina o Domovinskom ratu.

Uz ministarstva hrvatskih branitelja i unutarnjih poslova, jedan od glavnih pokrovitelja projekta je Grad Varaždin. Varaždinske branitelje je na putu za Vukovar ispratio gradonačelnik Neven Bosilj, koji je podsjetio da su Varaždin i Vukovar gradovi prijatelji.

'Ovdje ih ispraćam ja, tamo će ih dočekati vukovarski gradonačelnik. Iz Vukovara će pripadnici našeg Kluba krenuti na tridesetodnevni put kroz 13 županija, tisuću kilometara, točno da dođu u Komarnu na otvorenje Pelješkog mosta', kazao je Bosilj. Naveo je kako iz Grada Klubu varaždinskih branitelja 1991.-1995. pružaju financijsku te logističku podršku. 'Vjerujem da će ovo biti uspješna akcija jer znamo koliko to znači našim braniteljima', zaključio je Bosilj.

  • +14
  • +11

Pelješki most

Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!