19 osoba ozdravilo

Varaždinska županija osmi dan zaredom nema novooboljelih

16.04.2020 u 13:00

Bionic
Reading

Varaždinska županija osmi dan zaredom nema novozaraženih koronavirusom, priopćio je u četvrtak Županijski stožer Civilne zaštite podsjetivši da su zabilježena 32 slučaja zaraze, a 19 je osoba ozdravilo

Na liječenju u varaždinskoj Općoj bolnici je 12 osoba i dobrog su općeg stanja, a jedna je osoba na respiratoru u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Iz tog stožera podsjećaju i da se Varaždinskoj županiji statistički i dalje pribrajaju dodatne tri osobe koje u toj županiji imaju prijavljeno prebivalište, ali žive u Zagrebu, gdje su testirani i gdje se liječe.

Tijekom jučerašnjeg dana u Varaždinskoj županiji testirane su 32 osobe, a ukupno ih je testirano 797. U mjeri samoizolacije je 1308 osoba, od kojih je 107 novih, jučer registriranih.

U posljednja 24 sata varaždinska Policijska uprava zabilježila je dva slučaja kršenja mjere samoizolacije i 54 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

Načelnik Stožera Civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin istaknuo je da osmi dan zaredom nema novooboljelih, a u tom razdoblju uzeta su 243 uzorka brisa.

'Vjerujem da sve nas veseli takav razvoj situacije. Više od pola do sada oboljelih već se oporavilo i otpušteno je kući. I dalje pratimo i provodimo upute koje dobivamo s nacionalne razine', poručio je Vugrin u priopćenju, ističući kako im je jasno da su to trenutačne brojke, koje jesu iznimno ohrabrujuće, no svjesni su i dalje velikog broja osoba pod mjerom samoizolacije, a prate i razvoj događaja u okruženju.