POKUŠAJ UBOJSTVA U BIBINJAMA

Varala dilera dok je bio u pritvoru

19.02.2009 u 10:09

Bionic
Reading

Nevjenčani supružnici Gorana Lukić (37) i Elvis Mirkov (39) iz Zadra, optuženi za pokušaj ubojstva Zagrepčanke Ane Trešćec (29), na početku suđenja na Županijskom sudu u Zadru rekli su da se ne osjećaju krivima i da će svoju obranu iznijeti na kraju dokaznog postupka

ZADAR - Gorana Lukić tvrdi da je Mirkov bio u vezi s Anom Trešćec, nevjenčanom suprugom bibinjskog dilera Tomislava Petkovića Sriće (32) koji u zadarskom pritvoru čeka suđenje zbog udruživanja u preprodaji heroina. Njezin nevjenčani suprug Srića uhićen je u ožujku prošle godine s još četvoricom Zadrana u policijskoj akciji kodnog imena Selo kada je kod njih pronađeno pet kilograma heroina te još toliko mješavine paracetamola i kofeina.

Srića je tada spektakularno doveden istražnom sucu jer je policajcima pružao pasivan otpor pa su bili prisiljeni na rukama ga unijeti na sud. Zbog udružene preprodaje heroina u srpnju 2002. godine policija je uhitila šestero Bibinjaca, među kojima i Sriću. Petković se nalazi i na “listi dilera” koja se 2001. godine pojavila na ulicama Bibinja, a koju su navodno sastavili bibinjski roditelji, ogorčeni zbog neučinkovitosti policije oko njihova hvatanja.

Sve donedavno bila je u zadarskoj bolnici, a sada se nalazi u Bibinjama, u kući Petkovićevih, gdje živi već deset godina. Gorana Lukić i Mirkov se terete da su između ponoći i 6 sati ujutro u Bibinjama pokraj Zadra došli do obiteljske kuće Tomislava Petkovića Sriće s ciljem da automatskim pištoljem Scorpion, koji je ponio Elvis Mirkov, ubiju Anu Trešćec.

Došavši do kuće Gorana Lukić je pokucala na prozor, nakon čega se Ana Trešćec, koja je u kući gledala televizor, digla i otvorila prozor. Počela je svađa tijekom koje je Lukić uzela pištolj od Mirkova te ispalila jedan u glavu Ane Trešćec.

Uhićeni su poslije tri dana. Gorana Lukić je tada priznala da je pucala zbog neriješenih muško-ženskih odnosa, ali da je pištolj u Anu opalio slučajno. Mirkov se, pak, branio da u Bibinjama tada nije niti bio, piše Jutarnji list.

Elvis Mirkov i Gorana Lukić već su otprije poznati policiji zbog droge. Gorana Lukić je dosad prijavljivana zbog nezakonitog posjedovanja oružja, a Mirkov zbog nasilničkog ponašanja u obitelji. Psihijatrijskim vještačenjima utvrđeno je da supružnici imaju razvijen antisocijalni poremećaj ličnosti te da su u vrijeme počinjenja djela bili ubrojivi.

“Kod Gorane Lukić, koja ne boluje od duševne bolesti, uz niski prag tolerancije ustanovljena je bešćutna ravnodušnost prema osjećajima drugih ljudi te sklonost prema optuživanju drugih. Elvis Mirkov, pak, lako plane na nepravde i ima manipulativne sklonosti prema drugim osobama”, navedeno je u dijelu vještačenja dr. Elizabete Dadić-Hero

Iako je u iskazima nekolicine svjedoka navedeno da je Ani Trešćec netko prijetio, nitko nije naveo razloge ni motive. 'Pet dana prije ranjavanja Ana mi je rekla da joj netko tri dana hoda oko kuće jer se pale senzorni reflektori. Imala je neki strah, ali nije bila uplašena', rekla je u svom iskazu na početku suđenja Anina susjeda Marijana Sorić

Suđenje se nastavlja u ožujku saslušavanjem svjedoka, među kojima se očekuje i Ana Trešćec.