IZNENADILI GA ZNANJEM

Vakula održao Malu školu meteorologije za osnovce

21.05.2014 u 11:36

Bionic
Reading

Poznati meteorolog HRT-a Zoran Vakula održao je nedavno u prvoj privatnoj zagrebačkoj osnovnoj školi Kreativan razvoj Malu školu meteorologije

U zanimljivom predavanju i u praktičnim primjerima aktivno su sudjelovali znanja željni učenici koji su spremno odgovarali na pitanja predavača, ali i postavljali mu mnogobrojna pitanja o okolišu, meteorologiji i prirodi te na taj način pokazali stečeno znanje i velik interes za ovu temu.

'Djeca su me iznenadila i znanjem i interesom za temu. Veseli me što sam mogao sudjelovati u projektu ovoga tipa i nadam se da će djeca zapamtiti barem ponešto iz bogatog svijeta meteorologije te o okolišu razmišljati na odgovorniji način', izjavio je Zoran Vakula.

Škola Kreativan razvoj na ovaj način kod učenika želi probuditi dodatan interes za nastavu i temu o okolišu i prirodi te ih motivirati na društveno odgovorne teme poput očuvanja okoliša. Kako bi se na što kvalitetniji način radilo na aktivnom zalaganju djece na nastavi, škola planira još sličnih projekata kako bi ih motivirala i pružila im maksimalne mogućnosti za rast i razvoj. Posebnost OŠ Kreativan razvoj jest činjenica da su i roditelji sastavni dio sustava škole te imaju važnu ulogu u djetetovu odgoju i učenju.

'Budući da na različite načine ulažemo u kvalitetu nastave i aktivnosti za naše učenike, želimo im i na ovaj način pružiti najkvalitetnije obrazovanje i potaknuti ih na daljnji osobni razvoj. Uspjeh naše škole najviše ovisi o našim učenicima, na čiji rad smo izuzetno ponosni, što je dokazao njihov interes i sudjelovanje na predavanju gospodina Vakule', rekao je ravnatelj škole, dr.sc. Martin Tino Časl.

Osnovna škola Kreativan razvoj s radom je počela prije 19 godina kao prva privatna osnovna škola u Zagrebu. Škola ima svoju ustrojbenu jedinicu predškolskog odgoja i naobrazbe, a prije 11 godina počela je raditi i Privatna gimnazija Dr. Časl, kao logičan nastavak školovanja učenika koji završe OŠ Kreativan razvoj. Ovo je jedina institucija u Hrvatskoj koja nudi mogućnost školovanja od najranije dobi do upisa na fakultet.